19 Kasım 2008 tarihinde kurulan ve o günden bu yana yapılan çalışmalarla büyük yol kat eden Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği, yaptığı çalışmalarla Bölge genelinde uygulanmak üzere örnek alınıyor.
    Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği başkanı Bünyamin Çamlıdağ ve yönetim kurulu üyeleri özellikle üreticilerin sorunlarının aşılmasında büyük rol oynamış ve bölge yetkililerinin dikkatini çekmiş durumda.
    Çamlıdağ, Süt Üreticileri Birliği'nin 3 yıl içinde 573 üye sayısına ulaştığını söyledi.
    “Birliğe bağlı merkezde süt toplama ve süt soğutma merkezi bulunuyor” diyen Çamlıdağ; “Toprakpınar köyü ve Çıkrıkçı köyündeki süt soğutma tanklarımız ise kurulum aşamasındadır. Bu iki süt soğutma tankımızda Şubat ayında faaliyete geçecektir. Sanayi Sitesinde kurduğumuz süt toplama merkezimiz günlük 6 ton kapasitelidir. Birlik olarak Sarıkaya merkez, Boyalık, Alifakılı, Baraklı, Köprücek, Karahallı, Babayağmur, Selimli, Akbucak, Kerpiçcik, Kadılı, Kadıgüllü, Alembey, Emirbey, Çıkrıkçı, Küçükçalağıl,Terzili ve Büyükçalağıl köylerindeki üyelerimizden günlük süt topluyoruz” dedi.
    Çamlıdağ “Görevlilerimizce üyelerimizin günlük ürettikleri çiğ sütleri sabah akşam toplanıp her parti için günlük numuneleri alınıp analizleri yaptırılarak gıda güvenliği içerisinden tamamen kayıt altında SÜTAŞ'a pazarlamasını yapmaktayız.  Sütün pazarlanmasında sağlıklı ve güvenli bir pazar oluşturulmasına, üreticinin emeğinin en iyi şekilde değerlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Sütaş A.Ş. firması ile 01.02.2011 tarihinde sözleşme imzaladık ve SÜTAŞ'a 10 ayda yaklaşık  860 ton  civarında süt verdik.
    Birlik olarak üyelerimizden günlük süt topluyoruz. Bunu da yaptığımız çalışmalarda en iyi fiyatı veren kuruluş olan Sütaş'a satıyoruz. Birlik olarak 1 Şubat 2011 tarihinde süt toplama faaliyetine başladığımızda  üretici sütünü 50-55 kuruşa satabiliyordu. Kademeli olarak Ekim 2011 tarihinden itibaren sütün fiyatını 75 kuruşa kadar çıkardık” diye konuştu.
    Çamlıdağ, birliğin uyguladığı süt alımları ve diğer çalışmaların bölge geneline örnek örnek olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Zira biz üreticilerimizi ve üyelerimizin haklarını koruyarak onların mağdur edilmemesi için çaba sarf ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Editör: TE Bilişim