Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD II Programı Birinci Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında destek almaya hak kazanan 28 kişi ile sözleşme imzaladı.

Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbiri kapsamında desteklenmek üzere seçilen başvurular listesinde Yozgat İl Koordinatörlüğü 'ne yapılan başvurular içerisinde yer alan 17 adet hayvancılık projesi ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri kapsamında ise 11 proje sahibi ile sözleşme imzalandı.

IPARD II Programı birinci başvuru çağrı dönemi kapsamında TKDK İl Koordinatörlüğü’ne proje başvurusunda bulunan ve projeleri onaylanan 28 yatırımcı ile sözleşme imzalayan TKDK, toplam 25 milyon 829 bin 290 TL destek sağlayacak.

28 adet projeyi kapsayan IPARD II Programı birinci başvuru dönemindeki projelerden 8 adedi Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, 2 adedi Yenilenebilir enerji yatırımları, 1 adedi Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 4 adedi süt üreten tarımsal işletme, 12 adedi Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, 1 adedi Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeden oluşuyor.

TKDK Yozgat Koordinatörü Selim Türker, IPARD-2 programının birinci çağrı döneminde yapılan başvurulardan, bunlardan 25.8 milyon lira tutarında 28 projenin sözleşme imzalamaya hak kazandığını ve yatırımcıların yüzde 65-70 arasında hibe alacağını söyledi.

Türker  "TKDK İl Koordinatörlüğü geçtiğimiz yıllarda Yozgat ekonomisine ciddi katkılar sunmuştur. Bu projeler sayesinde doğrudan ve dolaylı olarak ilimizde istihdam sağlanmıştır. IPARD I Programı ile başlayan destekler IPARD II Programı ile daha fazla ivmelenecektir. Bunun ilk işareti IPARD II Programı birinci başvuru çağrı dönemi kapsamında uygulanacak projelerdir. Bu projelerin 17 adedi hayvancılık işletmesi iken 11 adet proje ise çiftlik faaliyetleri kapsamında değerlendirildi. Hak kazanan proje başvuru sahiplerimizle sözleşmeler imzalanmıştır" dedi.

İl Koordinatörü Türker, sözleşme imzalanan 28 projenin uygun yatırım tutarı 43.188.473,64

Lira, uygun harcama tutarının 37.613.387,07 lira ve projeler sözleşmeye uygun şekilde gerçekleştirildiği takdirde 25.829.290,75 liranın hibe olarak verileceğini belirtti.

Türker, IPARD II Programı birinci başvuru çağrı dönemine 2 kadın yatırımcı ile sözleşme imzalandığını aktardı. Türker, Yeter Derin’in hayvancılık projesi ile 1.167.987,92 lira, Merve Akgül’ün ise çiftlik faaliyetleri kapsamında1.043.249,74 lira destek alacağını ifade etti.



Editör: TE Bilişim