Sorgun'da düzenlenen toplantıda vatandaşlara yeni çıkan ''Torba Yasa'' hakkında bilgi verildi.

            Belediye Kültür Salonundaki toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkan Vekili Memiş Yakın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Duran Cesur, Sorgun Vergi Dairesi Müdürü Cemal Cengiz, Sorgun SGK Müdürü Bilal Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Kemalettin Güngör ve vatandaşlar katıldı.

            Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, yeni yürürlüğe giren ''Torba Yasa''nın kesinlikle bir af yasası olmadığını, ''Kamu Alacaklarını Yeniden Yapılandıran'' bir yasa olduğunu belirtti. Işık, ''Bu yasa vergi cezalarına ödeme kolaylığı getiriyor. Borcunu ödeyemeyen vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Bu konumda olan vatandaşlarımız bu yasadan mutlaka yararlanmalıdır. Bu yasayla yasa kapsamına giren borçlara 6 ila 18 ay arası taksitlendirme de yapılabiliyor. Hatta bu taksitlerin kredi kartıyla ödenmesi de mümkün'' dedi.

            SGK Yozgat İl Müdürü Duran Cesur ise, bu yasayla Türkiye'de SGK güvenceleri olup da yurt dışında çalışanlara da borçlanma yoluyla emekli olma olanağı sağlandığını açıkladı.

            Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu da, yasanın 145 ve altında olan para cezalarının tebliğ edilsin edilmesin tamamen affedildiğini belirterek, ''Bu yasa sigara cezası gibi cezalara af getirmiyor. Bu güne kadar ödenmemiş olan su, emlak vergisi gibi cezaların faizlerine af getiriyor. Vatandaşlarımızdan bazılarının su borçları alabildiğine çoğalmış durumda. Faizler üst üste binince bu borcu hiç ödeyemez olmuşlar. İşte bu durumdaki borçları yeniden yapılandırıyoruz'' diye konuştu.

            Sorgun Vergi Dairesi Müdürü Cemal Cengiz, yasanın 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş vergiler ile bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, idari para cezaları, gümrük vergileri, belediyelerin beyannamelere ilişkin vergileri, 2010'da tahakkuk eden vergileri kapsadığına işaret etti.

Editör: TE Bilişim