Sorgun Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterileriyle başlayan açılış törenine Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Müftüsü Ömer Çelebi, belde belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.
    Bin Anadolu Büyük Mağaza'nın sahipliği Hacı Ömer Kayhan, Orhan Kayhan, Ali Tarikci, Selim Bacanak yapıyor.
    Müftü Ömer Çelebi'nin duasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bütün dünyayı saran ekonomik krizin Sorgun'da çok hafif bir etki yaptığını bunu da ardı ardına açılan mağaza ve marketlerden anlamanın mümkün olduğunu söyledi. Şimşek, ''Sorgun'un ticaret hayatına açtıkları mağazalar ile büyük katkı sağlayan Kayhan'lara teşekkür ediyorum. Açtıkları bu mağaza ile yine onlarca kişiye ekmek sağlayacaklar. Kendilerine hayırlı ve bol kazanç diliyorum'' dedi.
    Mağazanın işletmecisi Orhan Kayhan ise toplam 5 kat üzerinden 5 bin metre karelik bir alanda hizmet verecek olan mağazalarında, marketten, kafeteryaya, beyaz eşyadan, mobilyaya, tekstilden, ayakkabıya kadar her türlü hizmetin verileceği bir mağaza kurduklarını dile getirdi.
    Sorgunlu'nun ihtiyacı olan bir mağaza açtıklarını belirten İşletme Sahiplerinden Ali Tarikci de, kaliteli dekor, uygun fiyat ağı ve alışveriş merkezi içinde oluşturulan mısır çarşısı ile Sorgunlulara farklı bir alışveriş imkanı sunduklarını söyledi.
    Selim Bacanak da açıklamasında ilk katı gıda ve mısır çarşısından oluşan alışveriş merkezinin ikinci katında ATS, Nokta gibi markaların bulunduğunu belirterek, büyük şehirlerdeki ürün yelpazesinin ve fiyat avantajlarının Bin Anadolu Büyük Mağaza'da da yer alacağını sözlerine ekledi
Editör: TE Bilişim