Yozgat 7'nci Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda stant açan işletmeler arasında dikkat çeken işletmeler arasında Gülümser Organik Solucan Gübresi oldu. 2 milyon solucanla organik tarıma gübre üreten işletme sahibi Burhan Gülümser, dünyada yaygın olarak kullanılan, ülkemizde ise yeni yeni keşfedilen solucan gübresinin organik üretimin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.
4 yıllık memuriyetin ardından görevinden ayrılarak bu işe başlaydığını belirten Gülümser;
"Kamu sektöründe 4 yıllık devlet memuru iken solucan gübresini fark ettim. Dünyada solucan gübresini araştırdım. Amerika'da 60, israil'de 30, Avrupa'da 50 yıldır üretildiğini ama Türkiye'nin bu işte çok geri kaldığını öğrendim. Üretilen gıdalarda sağlık açısından Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuzlukları gördüm. 70 bin kanserli insanımız var ve bu vaka her geçen sene artıyor. İsrail'de, Amerika'da var mıdır diye araştırdım, İsrail'de yüzde yüz solucan gübresi kullanıldığını öğrendim ve kanser vakasının sıfır olduğunu öğrendim. Her insanımızı üzeceği gibi bu durum beni de üzdü. İsrail, Avrupa, Amerika solucan gübresi kullanıyor, kendilerinde yasakladıkları kimyasal gübreyi kullanmayıp bize satıyor, hem de yıllık 20 milyar dolar kimyasal ürünlere ve ilaçlara gidiyor, insanlarımız rahatsız oluyor. Bu da ilaç sektörünü geliştiriyor" dedi.
Solucan gübresini Yerköy'ün Aşağıelmahacılı Köyü'nde iki yıldır yaptığını söyleyen Gülümser, 350 metre karelik tesiste sıralı yığın sistemi ile ve 2 milyona kırmızı Kaliforniya solucanı ile solucan gübresi ürettiğini kaydetti.
Yozgat'ta sektörde ilk olduğuna dikkat çeken Gülümser, Yozgat'ta solucan gübresi üretilmesi için madde-manevi destek vermeye hazır olduğunu duyurdu.
Türkiye'nin yıllık 10 milyon ton solucan gübresine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gülümser şunları söyledi:
" Az ve zor üretiliyor onun için herkesin üretmesi taraftarıyız. Türkiye'de her yere gönderiyoruz, Karadeniz'e gönderiyoruz, İç Anadolu'da  sebze, meyve, fidan, buğday üreticilerine veriyoruz. Dönüşler çok olumlu. Solucan gübresi başlı başına kaliteli bir üretim."

Editör: TE Bilişim