Yeni Türk Ticaret Kanunu şirketlerin işleyiş biçimini yeniden düzene sokacak yenilikleri de beraberinde getiriyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Umut Özgül'ün Yozgat'ta düzenlediği eğitim seminerinde ortaya çıkan notlar, kentteki şirketler önemli bilgiler içeriyor.
20 Şubat 2012 Pazartesi 07:30
Bu haber 69 kez okundu
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen seminere katılan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Umut Özgül, Yeni Türk Ticaret Kanununun, çağdaş işletmecilik, kurumsallaşma, iyi yönetim ilkeleri, bağımsız denetim, şeffaflık ve bilgi toplum hizmetleri uyumlu, şirketler hukukunda köklü değişiklikler getireceğini söyledi.
Özgül, yeni kanunla ticaret hayatının düzenleneceği gibi, piyasa ekonomisinin sağlıklı bir şekilde yürümesinin de önünün açılacağını ifade etti.
Yeni Türk Ticaret Kanununun yürürlüğe girmesi ile birlikte şirketler organizasyon yapısında bir takım değişiklikler yapmak durumunda kalacağına söyleyen Özgül; “ Bu değişiklikler temelde, şirket esas sözleşmesinde, şirketin yönetiminde ve denetiminde olacaktır” dedi.
Kanunun 01 Temmuz 2012, kanunla birlikte uygulanacak olan muhasebe ve denetimle ilgili kanunların 01 Ocak 2013'te yürürlüğe gireceğini belirten Özgül; “Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına uygun finansal tablo hazırlanması, Uluslararası Denetim Standartlarına uygun bağımsız denetim, kurumsal yönetimin gerekliliği olan iç kontrol, iç denetim ve risk yönetimi gibi konularda birçok uluslararası standardı, Türk Standartları olarak benimsetmekte ve bu değişimi zorunlu hale getirmektedir” diye konuştu.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!