Sıfır kilometre otomobillerde yaşanan arz sıkıntısı, ikinci el araçların fiyatlarının yüksek seyretmesine neden oluyor. İkinci el otomobillerde yaşanan fiyat artışı Yozgat'a da yansıdı.
    Otomobil firmalarının 2010 yılı otomobil satışlarının düşük geçeceğini öngörerek, yeni yıla stoksuz girmeleri nedeniyle oluşan talebi karşılamakta zorlanmaları ikinci el otomobil fiyatlarını yükseltti.
    Yozgat'ta ikinci el otomobil satışı yapan Oğuzhan Ünal, ikinci el otomobillerdeki artış hakkında bilgi verdi. “Bazı marka ve modellerde 2-3 ay sıra beklemek istemeyen müşterilerin, aynı marka ve modelin ikinci ellerine yönelmeleri nedeniyle ikinci el otomobillerde fiyatlar neredeyse sıfır kilometre otomobil fiyatlarına yakın seyrediyor” diyen Ünal, ikinci el otomobil piyasasının bu yıl hem satış olarak hem de fiyat olarak beklentilerinin üzerinde seyrettiğini belirtti.
    Ünal, sıfır otomobilin kaynağındaki arz sıkıntısından ikinci el fiyatlarında da bir yükselme olduğunu ve bu yükselmenin aynı şekilde devam ettiğini dile getirerek, bu yılın son çeyreğinde de fiyatlarda çok büyük bir düşüş beklemediklerini bildirdi.
    Oğuzhan Ünal, ikinci el otomobillerin fiyatlarının doğru yerlerde olduğunu ifade ederek, ''Fiyatlarda bundan sonra da çok ciddi bir düşüş beklemiyoruz. Tüketici istediği aracı bulduğu takdirde hiç vakit geçirmeden almasını tavsiye ediyoruz.
    Fiyatlar düşer diye beklemek doğru bir yaklaşım değil. Ben ikinci el otomobillerde fiyatların düşeceğine inanmıyorum'' diye konuştu.
LÜKS SINIFTA
İKİNCİ EL ARAÇ BULMAK ZOR
    Ünal, lüks sınıflarda istenilen nitelikte aracı bulmakta daha zorluk çekildiğini bildirerek, ancak ikinci el otomobilde orta ve alt sınıfta böyle bir sıkıntının olmadığını anlattı.
    Orta ve alt sınıflarda yeterince arzın olduğuna işaret eden Ünal, bu sınıfta arzın talebi karşılayacak düzeyde olduğunu dile getirdi.
Editör: TE Bilişim