Özürlü vatandaşların 12 Haziran'da rahat oy kullanabilmeleri için bir dizi önlem alındı.

            Yük sek Seçim Kurulu (YSK) ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı (ÖİB) bir proto kol imzalayarak özürlülerin 12 Haziran'da rahat oy kullanabilmeleri için bir dizi önlem aldı. Buna göre ÖİB, elindeki tüm özürlü veri tabanını YSK'ya ulaştıracak. YSK da seçmen kütüklerinde özürlülerin isimleri nin yanına (Ö) işareti koyacak. Bu kişilerin seçim sandıkları, oy kullanılacak binaların giriş katlarına ve en kolay ulaşılabilir yerlere konulacak.

Sıra

beklemeyecekler

            Seçim kütük leri askıya çık tığında eğer özürlü va tanda şın isminin karşısında (Ö) işareti yoksa, özürlü va tandaş ilçe seçim kurullarına özürlü raporu ile başvurup düzeltme isteyecek. Görevlilere talimat ve ri lerek özürlülerin, sıra beklemeksizin hemen oy kullanması sağlanacak. Bu uygulamadan Özürlüler İdare si Başkanlığı veri tabanında kaydı olan 250 bini ortopedik özürlü 1 milyon 200 bin özürlü yararlanacak.

            YSK, 75 yaş ve üzerinde olan seçmenlere de tıpkı özürlü vatandaşlar gibi kolaylık sağlanması için hare kete geçti. 75 yaş ve üstündeki seçmenler, MERNİS pro jesindeki doğum tarihleri ne göre otoma tikman 'Yaşlı' olarak seçmen listelerindeki yerini alacak.

Editör: TE Bilişim