Yozgat İl Genel Meclisi Ayhan Can başkanlığında toplanarak, İl Özel İdaresi'nin yatırım programına dahil ettiği toplam 91 projesinin uygulanabilmesi için gerekli olan ödeneğin İller Bankası'ndan borç olarak alınmasına ilişkin teklif görüşerek, karara bağlandı. Teklifin okunmasının ardından kürsüye gelen  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, meclis üyelerini bilgilendirdi. Yanık, bu yıl yatırım programına 87 kanalizasyon, 3 arıtma ve bir de onarım işinin dahil edildiğini, bu projelerin yatırım tutarının ise yaklaşık olarak 13 milyon 37 bin lira civarında olduğunu bildirdi. Yanık, geçen yıldan 5 milyon lira ödeneklerinin bulunduğunu, normal proje bedellerine göre ise 7 milyon liraya ihtiyaçlarının bulunduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:
''Bu yıl yatırım programına alınan projelerimiz ihaleye çıkartılacaktır. Yüzde 15 tenzilat yapıldığında o zaman 5 milyon lira civarında bir ödeneğe daha ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tenzilat yüzde 20 veya yüzde 25 civarında da olabilir, altında da olabilir. Ama tahminen bu civarda bir ödeneğe ihtiyaç duymaktayız. Şunun da bilinmesinde fayda var; 5 milyon lira borçlanma yetkisinin verilmesi demek bu paranın tamamının İl Özel İdaresi kasasına aktarılacaktır anlamına gelmemektedir. Borçlanma yetkisi verildikten sonra İller Bankası ile yapılan protokol çerçevesinde yapılan işlerde hak edişlere göre ödemeler doğrudan yüklenici firmaya yapılmaktadır. Bu nedenle de 5 milyon lira borçlanma yapıldığında artması halinde bu artan miktar daha sonra da değerlendirilebilmektedir.''
Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Yozgat il genelinde kanalizasyon şebekesi bulunmayan yerleşim alanı bırakmamak için çalıştıklarını da vurgulayarak, programa alınan projelerin eylül ayına kadar tamamlanmasının planlandığını, geçen yıllarda yapımına başlanan 34 kanalizasyon şebekesinin de tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.
Yozgat'ta 2011 yılı sonuna kadar 333 köyün tamamına yakınının kanalizasyon şebekesine kavuşturulduğu bu yıl yapılacak çalışmalar sonucunda ise buna 87 köyünde eklenerek kanalizasyon şebekesi bulunan köy sayısının 420'ye çıkacağı da bildirildi. Yozgat İl Genel Meclisi, sözleşmeli personelin ücretlerini de görüşerek kabul etti.

Editör: TE Bilişim