Esnaf ve sanatkârımızın bugünlerde yüzü yeniden gülmeye başladı" dedi. 

Türkiye Kahveciler ve Lokantacılar Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Eyüp Coşgun Coşgun, 7 Haziran Genel Seçimi sonrası ortaya çıkan siyasi belirsizliğin özellikle ekonomiyi vurduğunu, piyasada ciddi daralmaya neden olduğunu söyledi.
 Ekonomideki daralmanın en çok da küçük esnaf ve sanatkârı olumsuz yönde etkilediğine işaret eden Coşgun,
 "7 Haziran-1 Kasım arasındaki süreçte yaşanan siyasi belirsizlik, piyasalarda daralmaya neden olmuştu. 5 ay içerisinde esnaf ve sanatkârımız zor günler yaşamıştı. 1 Kasım Genel Seçimi'nde sandıktan tek başına bir partinin iktidar olarak çıkması piyasanın yeniden canlanmasını sağladı. Esnaf ve sanatkârımızın bugünlerde yüzü yeniden gülmeye başladı. 'İstikrar' demek, ekonomik dengelerin bozulmaması anlamına geliyor. Esnaf ve sanatkârımız da ekonomik istikrarın sürmesini istiyoruz" diye konuştu.
Coşgun, AK Parti'nin seçim öncesi esnaf ve sanatkara yönelik ciddi vaatlerinin bulunduğunu kaydederek, "Seçim beyannamesinde açıklanan vaatler esnaf ve sanatkarımızın ciddi yararına. Kendilerine ekonomik olarak önemli katkı sağlayacak. Esnaf ve sanatkârımız en kısa zamanda bu vaatlerin yerine getirilmesini istiyor ve bekliyor" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim