Kıyafetleri aynı tip olacak, temizliklerine özen gösterecekler. Yeni pazar yerleri yönetmeliğiyle pazarcılar tek tip giyinecek, kılık-kıyafetine, hitap tarzına ve kişisel temizliğine özen gösterecek. Sanayi Bakanlığı, geçen yıl yasalaştırılan “Hal Yasasının” ardından, pazar yerleri yönetmeliğini tamamladı. Görüşe sunulan yönetmelik şu unsurları içeriyor:

Hileli tartı, yanlış bilgi

            Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, satış yeri olmadan satış yapılamayacak. Aynı kap veya ambalaj içine değişik kalitede ve daha az miktarda mal konulamayacak. Etiketlerde tüketicileri yanıltacak ifadelere yer verilemeyecek ve satış birimi tam rakam olarak yazılacak.

Temiz ve bakımlı pazarcılar

            Kılık kıyafet ile el ve yüz temizliğine dikkat edilecek. Çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapılamayacak. Yaz ve bahar ayları için mavi ve kış ayları için siyah olmak üzere mevsim şartlarına uygun olarak üyesi olunan meslek kuruluşunca temin edilen ve ilgili belediyenin amblemini taşıyan giysiler giyilecek.

Poşetlere dikkat

            Geri dönüşümü olmayan poşet kullanılmayacak. Kurallara uymayan pazarcılara 50 liradan 10 bin liraya kadar para cezası verilecek. Belli suçları yıl içinde tekrarlayanlara 1 ay meslekten men cezası verilecek.
Editör: TE Bilişim