Bundan tam on yıl önce 4325 Sayılı yasayla birlikte fabrikaların kurulduğu, binlerce kişiye istihdam sağlanan Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan işverenler, krizin ağır yaralarını sarmaya çalışıyor. 23 firma gözükmesine rağmen 7 ya da 8'nin aktif faaliyetlerini sürdürdüğü, 2007 yılı başı itibariyle 2 bin 500 işçinin çalıştığı OSB'de sayının bin 300'e düşmesi yaşanılan sıkıntıyı gözler önüne sermek için yeterli oldu.
    Yozgat Organize Sanayi bölgesindeki firmalar küresel ekonomik krize ve teşvik sistemindeki fark nedeniyle faaliyetlerine ya ara verdiler, ya da işletmelerinin kapısına kilit vurdular.
KRİZ AĞIR DARBE VURDU
    Çok büyük işletme ya da fabrikalar olmadığı için krizin teğet geçeceği beklenilen Yozgat için durum hiç de öyle olmadı. Küresel ekonomik kriz sonrasında üretimlerini biraz olsun azaltan, işçilerine süreli, süresiz izinler vermeye başlayan firmaların sıkıntıları her geçen gün arttı.
    Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde  2007 yılı başı itibariyle 2 bin 500 işçi çalışırken bugün bu sayı bin 300'e düşmüş olması yaşanılan sıkıntıları  net bir şekilde ortaya koydu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, konuya ilişkin değerlendirmesinde "İlimiz Organize Sanayi bölgesinde aktif olarak 23 firma çalışıyor gözüküyor.  Fakat, bunun sadece 7 veya 8 firma aktif çalışmaktadır.  Teşvik yasası bölge farkından  ve yaşanan krizden dolayı birçok firma kapandı. Diğer firmalarda ise sıkıntı hat safhadadır. Yozgat'ın mevcut teşvik sisteminde aldığı 23 alt sektöre hiç ihtiyacı yok. Çünkü bu sektörler Yozgat için uygun olan sektör değildir. Biz 5084 sayılı teşvik yasasının devam etmesini istiyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim