Altın fiyatları yükselince kuyumculuk sektöründe de işler düşüşe geçti.

            Yozgat Sarraflar Derneği Başkanı Ali Fuat Fidan, altın gram fiyatının 69.50 TL, çeyrek altının 119 lira olduğunu belirterek, fiyatların hem Türkiye hem de dünyada yüksek olduğunu söyledi.

            Piyasanın durumu dolayısıyla altın fiyatların yükselişi ya da düşüşü konusunda bir öngörüde bulunmanın zorlaştığını, ancak fiyatların yükselişinin sadece Ortadoğu ile Afrika'daki gelişmelere bağlamanın da gerçeği yansıttığını ifade eden Fidan, şunları söyledi:

Ekonomik dengesizlik etkili

            ''Altın fiyatının yükselişinin büyük sebebi  Ortadoğu’da ki ateşin sönmeyişidir bana göre.

            Şuan ki ekonomi küresel bir ekonomidir. Yani dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanan olay doğrudan olmasa bile dolaylı olarak tüm dünya ekonomisini etkiliyor. Daha öncesindeki yaklaşık 1 yıldır süren dünyadaki ekonomik dengesizlik, Avrupa Birliği'nin, euronun ve doların güvenirliğini yitiriyor olması, dünya ekonomisinin ve dünyadaki güçlü ekonomilerin stoklarını altına doğru yönlendirmesi, altına olan talebin artması fiyatların yükselmesinde etkili oldu. Hindistan ve Çin Merkez bankaları ile Japonya gibi ülkelerin altın stokuna gitmesi altın değerinin dünya borsalarındaki ons değerini artırdı. Ortadoğu ve Afrika'daki olaylar zaten yükselişte olan altın fiyatlarını daha çok tetikledi.''

Editör: TE Bilişim