Her yıl olduğu gibi bu yılda yaşanan kış sezonunda ki ekonomik durgunluk özellikle kuaförleri ve çiçekçilerde hat safhaya ulaştı. Kışın soğuğu bu sektörde hizmet verenlerin işlerini adeta dondurdu.

Kış aylarında geçen yıllara göre düşüşün görüldüğünü söyleyen esnaflar vatandaşların bütçelerinin durumunun çok iyi olmadığından tıraş olma sıklıklarının da azaldığını ifade ediyorlar.

            Şehir merkezinde kuaförlük yapan esnaflardan Tuna Kuaför Salonu’ndan Hakan Tekinsoy;

            “20 yıldır kuaförlük yapıyorum. Bu aylarda piyasalarda bir cansızlık her yıl görünüyordu ancak bu yıl geçen yıldan daha cansız bir dönem geçirdik. İnsanlar kış aylarında saç bakımlarına çok fazla önem göstermez bu nedenle de bizim iş sıklığımız biraz da olsa düşerdi. Fakat bu yıl farklı bir düşüş yaşadık.

            Diğer esnaflarda olduğu gibi bizde de aynı düşüş söz konusu. Yozgat küçük bir şehir bu pastayı birçok kuaför bulunduğu için küçük parçalarla paylaşmamızın da etkisinin olduğunu düşünüyorum” dedi.

            Vatandaşların ekonomik güçlerinin imajlarına da artık yansıdığını söyleyen Yozgat esnaflarından Moda Erkek Kuaför Salonu Şevket Öztürk de Mart ayında işlerin düştüğünden dert yandı.

            Öztürk; “Değişen ve gelişen dünyada herkes kendine bir imaj çiziyor ve bakımlı olmak-görünmek için de kuaföre geliyorlar. Bunu sadece ekonomik özgürlüğüne sahip olanlar, daha doğrusu bütçesi uygun olanlar dahil oluyor. Her yıl kış aylarında işlerimiz diğer aylara nazaran sönük geçer ancak bu yıl Mart ayı adeta dert ayı oldu bizim için.

            Kış nedeni ile saç kesimi fazla olmuyordu ama bu yıl neredeyse yarı yarıya düştü işler. Kış dertlerine birde ekonomik bozukluk eklenince bu Mart bize dert getirdi” dedi.

            Kış soğuğunun etkilediği esnaf kesiminden bir tanesi de çiçekçiler.

            Çiçek gönderilecek özel günlerin olmadığı Yozgat’ta çiçek satarak geçimini sağlayanlar da Mart ayının adeta dert ayı olarak geçtiğini söylediler.

Editör: TE Bilişim