Yozgat’ta inşaat sektörünün yeni bir soluk kazanmasında önemli bir yeri bulunan, fakat 2012 yılında yaşanan talihsizlikler neticesinde olumsuzluklar yaşayan Eser İnşaat Şirketi, sektörde ‘bende varım’ diyeceği yeni bir yola kapı araladı. 

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Sıddık Yılmaz, Cumartesi günü Yimpaş VIP’te düzenlediği basın toplantısı ile firmanın dünü, bu günü, yaşanan  mağduriyetler ve ileriye dönük hayata geçirecekleri projeler  hakkında bilgi verdi. 

10 BİN KONUT ÇOK SAYIDA YATIRIM TEMELİ

1979 yılında faaliyete geçen Eser İnşaat’ın o günden bu güne Yozgat’ta sayısız projeler ve tesislere imza attığını hatırlatan Yılmaz; 
“Bu güne kadar 10 bine yakın konut, birçok iş hanı, iş merkezi, Yozgat E Tipi kapalı cezaevi,  Yozgat girişinde ve çıkışında oteller ile birçok devlet yatırımlarıyla memleket ekonomisine katkı sağlamıştır. Bu çalışmalarda Yozgat esnafı, taşeronu, işçisi ve halkına pozitif ayrımcılık yapmıştır. Bununla beraber bir çok kitleye iş ve kazanç imkanı sağlamıştır.
Karşımıza çıkan bütün engellemelere rağmen gece gündüz çalışıp yılmadan usanmadan ara vermeden çalışmalarına devam etmiştir” dedi. 

ZOR GÜNLER YAŞANDI

Yılmaz, açıklamasında 2012 yılında firma olarak çeşitli olumsuzluklara maruz kaldıklarını ve ticari kabiliyetlerinin durma noktasına geldiğini hatırlattı. 
Bu sebeplerden dolayı bazı mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: 
“Yaşanan mağduriyetler neticesinde alacak-verecek mevzularından mütevellit bazı hukuki tedbirler alınmış, gayrimenkullerimiz ve bazı alacaklarımız tahsil edilemediğinden ortaya çıkan mağduriyetler giderilememiştir. Yine bu süreçte bir takım gerçeği yansıtmayan sözler isnat edilmiş ve itibarsızlaştırma durumu vuku bulmuştur. Gelinen bu noktada hukuki ve diğer süreçler takip edilmektedir” dedi. 

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK 

Eser İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Sıddık Yılmaz, Yozgat’ta doğmuş, Yozgat’ta büyümüş firmanın yöneticileri olarak mağduriyetlerin giderileceğini duyurdu. 
Yılmaz, şunları söyledi: 

“Biz Yozgatlılar olarak kimsesiziz. Bu süreçte bunu çok daha iyi anladık. Düşersen dostların düşmana dönüşür sözünü derinden yaşadık. İhanetlerle karşılaştık. Neden Kayseri, Çorum gibi illerde esnaflar omuz omuza veriyor da Yozgat’ta sırtını dönüyor durumunu birebir analiz ettik. 

ÖZÜR DİLİYORUZ! 

Sonuç olarak mağdurlarımızın hepsinden özür diliyoruz. Bunları telafi edebilmek için yine gece gündüz çalışacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde Hak’ka sığınıp yolumuza devam edeceğiz. Yozgat’ta faaliyetlerimiz devam edecek. Yozgat için yapılması gereken her türlü çalışmayı yılmadan yapacağız. Onun için buradayız. Yozgat kamuoyuna teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim