Hükümet sosyal yardımlarda devrim niteliğinde adım atmaya hazırlanıyor. Mevcut yasalara göre, sosyal yardım alabilmek için devletten maaş, ücret ismiyle hiçbir gelirin olmaması gerekiyordu. İşte yeni sistem
    Hükümet, sosyal yardımlar konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Yapılacak yeni çalışma ile kayıtlı olarak çalışan ama geliri yetmeyenlere sosyal yardım verilecek.
    Ayrıca vefat etmiş eş ve anne-babadan dolayı maaş ya da devletten herhangi bir isim altında ödeme alanlar da bu uygulamadan yararlanabilecek.
    Yürürlükteki yasalara göre, sosyal yardımlardan yararlanacak vatandaşların devletten maaş, ücret ismiyle hiçbir gelir almaması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı olmama hükmünün tek istisnası, engelliler.
    Hükümet, 2011'de sosyal yardım mevzuatındaki bu hükümleri değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni sosyal yardım planı hakkında bilgi veren Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yoksulluk riski altındaki kayıtlı çalışanlara da sosyal yardım verileceğini açıkladı.
    Uygulamadan devletin ödeme yaptığı başka gruplar da faydalanacak. Yazıcı konuya bir örnekle açıklık getirdi: "Örneğin eşinden boşanmış kadın, babasından ötürü maaş alıyor olabilir.
    Onun maaşı, 200-250 TL düzeyindedir. Konutu yok, başka bir geliri yok." Uygulama başlamadan önce TÜBİTAK'ın da katılımıyla Türkiye'nin yoksulluk haritası çıkarılacak.
    Yoksul kabul edilen nüfus, birinci, ikinci ve üçüncü derece olarak üç kategoriye ayrılacak.
    Hem devlet hem de sivil toplum kuruluşları, sosyal yardımlarda bu derecelendirmeyi esas alacak. Çalışanlara yapılacak sosyal yardımın miktarı, kentlere, çocuk sayısına ve çocukların eğitim hayatında olup olmamasına göre değişecek.
Editör: TE Bilişim