Esnaf ve Kefalet Kooperatifine gecikmiş kredi borcu bulunan esnaf ve sanatkara yapılandırma kolaylığı geldi. Faiz affı ve değişik ödeme seçenekleri sağlayan yapılandırmadan borcu bulunanların yararlanması çağrısında bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Uğur Bektaş; “İnşallah temenni ediyorum borçlu arkadaşlarımız bu vesileyle önemli bir sıkıntıdan kurtulmuş olacaklar” dedi.

Torba Yasası’nın getirdiği yapılandırma kolaylığı Esnaf Kefalet Kooperatifine borcu bulunanlara da yansıdı. Genel merkezden gelen yapılandırma bilgisini basın aracılığı ile Yozgat kamuoyuyla paylaşan ESOB Başkanı Uğur Bektaş, 31 Aralık 2010’a kadar Esnaf Kefalet Kooperatifine borcu olup da takibe düşen esnaf ve sanatkarın 15 Nisan 2011’e kadar başvuruda bulunması halinde faizsiz olarak 3 taksitle bir yıl içinde borcunu ödeme imkanına sahip olacağını açıkladı.

FAİZSİZ YAPILANDIRIN

            Yapılandırmanın sadece tek bir seçenekten ibaret olmadığını vurgulayan Bektaş; “31 Aralık 2010’a kadar Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne borcu olup da takibe intikal etmiş olan esnaf ve sanatkar arkadaşlarımız 15 Nisan 2011 tarihine kadar başvurdukları takdirde borçlarını faizsiz olarak 3 taksitle ödeme imkanına sahip olacaklardır.

            Bu ana paranın üçte birini peşin olarak verecekler, kalan iki taksitini de gecikme faizi uygulamadan sadece ana para olarak ödeyeceklerdir. Yine borcunu bu yılın sonuna kadar taksitlendirmek isteyenler yüzde 5 gecikme faizi uygulanacak. Yıl sonuna kadar bunlar taksitlendirilecek. Faizsiz olarak ödenecektir” dedi.

24 AYA KADAR

TAKSİTLENDİRME İMKANI

            Borcunu 24 aya kadar taksitlendirmek isteyenler için de avantajların olduğunu kaydeden Bektaş, şu açıklamada bulundu; “Yine borcunu 24 aya kadar taksitlendirmek isteyenler borçlarına, ana paralarına yüzde 12 gecikme faizi uygulanacak. Bu faizle birlikte yüzde 12 faiz, 24 aya kadar taksitlendirilecek. Ve bu 24 ay taksitlendirmeye de hiçbir faiz alınmayacak.”

BİR İLK OLACAK

            Bektaş, genel merkez tarafından uygulanan yapılandırma imkanının esnaf ve sanatkarların bu güne kadar karşı karşıya gelmediği bir durum olduğuna dikkat çekti.

            Uğur Bektaş, esnaf ve sanatkara son olarak şu çağrıda bulundu: “Kooperatife borcu olan bütün esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın bu taksitlendirme ve ödemeleri mutlaka ve mutlaka bir an evvel yapıp borçlarından kurtulmalarını istiyoruz. Biz kooperatif yönetimi olarak elimizden gelen bütün gayreti esnaf ve sanatkar arkadaşlarımız için gösterip bu taksitlendirmeleri ve bu affı bir şekliyle esnaf ve sanatkar arkadaşlarımıza ulaştıracağız.

            Bu gün bin TL ana para borcu olan bir arkadaşımız bunun üçte birini, iki taksitini de tam gününde yatırdığında hiçbir faizle karşı karşıya kalmayacak. Yine bir yıl içinde ödeyeceğini taahhüt eden arkadaşlarımız ana paraya sadece yüzde 5’lik faiz ödeyecekler. Bu paraya da bir yıl içinde hiçbir faiz uygulanmadan borçlarını kapatacaklar. Borçları yüksek olan arkadaşlarımız bunu 24 aya bölmek isterlerse de bir kereye mahsus ana paraya yüzde 12 faiz uygulanacak. 24 ay başka faiz olmadan bu ödemelerini de yapmış olacaklar.

            Esnaf Kefalet Kooperatifimiz şuan 35 bin TL’ye kadar bir yıllığına yüzde 5 faiz, iki yıllığına yüzde 6 gibi bu gün gerçekten çok düşük faizlerle esnaf ve sanatkar arkadaşlarımıza bu kredileri kullandırıyoruz.

            Bu fırsat borcu olan esnaf ve sanatkar arkadaşlarımız için büyük bir fırsat biz kooperatif yönetimi ile bu taksitlendirmeleri ve borç sıfırlamaları arkadaşlarımıza yardımcı olarak kapatacağız.

            İnşallah temenni ediyorum borçlu arkadaşlarımız bu vesileyle önemli bir sıkıntıdan kurtulmuş olacaklar.” 

Editör: TE Bilişim