Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, daha önce Çorum'da hizmet veren KOSGEB Hizmet Müdürlüğü'nün Yozgat'ta oda bünyesinde hizmet vermeye başladığını söyledi. Özışık, KOSGEB'in kredi imkanlarından yararlanmak isteyenlere çağrıda bulundu.
    Özışık yaptığı açıklamada, KOSGEB tarafından ''İşbirliği Güç Birliği Destek Programı'' olarak adlandırılan destek kapsamında 250 bin lira hibenin işbirliğine ve ortaklığa giden işletmelere kullandırılacağını belirtti.
    Ayrıca hibeden faydalanan işletmeler 500 bin lira faizsiz ve ödemesi 30 ay sonra başlayacak krediden de istifade edebileceğini ifade eden Özışık, hibe programından yararlanmak isteyen işletmelerin Yozgat KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ile temasa geçmeleri gerektiğini vurguladı.
    Özışık, şunları söyledi: “HİBE programında; birleşme bütünleşme, ortaklık kültürünün gelişmesi, bir araya gelerek “Ortak Sorunlara Ortak Çözümler” üretilmesi, KOBİ'lerin tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı, finansman başta olmak üzere tek başlarına çözümünde zorlandıkları birçok soruna çözüm bulunması, KOBİ'lerin bir araya gelerek kapasite ve rekabet gücü yüksek işletmelere dönüşmesi, ölçek ekonomisinden yararlanılarak kaynak tasarrufu sağlanması, KOBİ'ler arasında ortaklık ve işbirliği kültürünün geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
    Ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odamız ile KOSGEB ortaklığında yürütülen Girişimci Geliştirme Kursu neticesinde Yeni Girişimcilere verilecek olan HİBE destekleri için Yozgat'ta oluşturulacak kurul karar verecektir. KOSGEB Hizmet Müdürlüğünün açılışıyla beraber odamızda oluşturulacak kurul aracığıyla verilecek olan hibe tutarı da başlangıçta 550 bin TL olacak, bir yıllık süre içerisinde 810 bin TL'ye ulaşacaktır.
    Bu HİBE programından yararlanmak isteyen işletmelerimizin, kısa bir süre önce açılan, müdür ve personel ataması yapılan, Ticaret ve Sanayi Odamız hizmet binasında faaliyet gösteren, Yozgat KOSGEB Hizmet Müdürlüğü ile temasa geçmeleri gerekmektedir.
    Gururla ifade etmek isterim ki, gerek bakanlık gerekse KOSGEB Başkanlığı nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ilimize kazandırmış olduğumuz KOSGEB Hizmet Müdürlüğü sayesinde, artık Çorum'a gitmek yerine, yerinde, etkin ve hızlı hizmet almak ve kredi ve hibelere ulaşmak kolaylaşacaktır.
    Tüm işletmelerimizi, büyük düşünmeye, büyük olmak için de el ele vererek bu hibe ve desteklerden faydalanmaya davet ediyoruz. Biz de işletmelerimize, Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizle her türlü desteği vermeye hazırız.”

Editör: TE Bilişim