Yozgat’ta 2009 yılında Atatürk Yolu Adnan Menderes Bulvarı üzerinde hizmete giren İstikbal Centroom, İstikbal Mağazaları arasında ciro geliri ile üçüncü olarak Yozgat gibi bir Anadolu şehrinde sınırları aşan başarıya imza attı.
Elde edilen başarının haklı gururunu yaşayan İstikbal Yozgat Mağaza Sahibi Mustafa ve Ali Kolatar Kardeşler, nüfusa oranla Türkiye’nin en fazla ciro yapan 3’üncü İstikbal Mağazası olmanın gururunu yaşıyor.
Mağaza Sahibi Ali Kolatar; “Türkiye genelinde ciro anlamında nüfusa oranla en iyi üçüncü mağaza. İstikbal’in yaklaşık bin civarında mağazası bulunuyor. Bu mağazalar içerisinde nüfusa oranla en iyi satışı Yozgat’ta biz yaptık” dedi.
Yozgat’ta 2009 yılının 8’inci ayında açılan İstikbal Mağazası’nın 8 bin 750 metre kare teşhir alanı ile İstikbal Mağazaları arasında 4’üncü büyük mağaza olduğuna dikkat çeken Kolatar, dededen babaya, babadan kendilerine geçen 112 yıllık ticari geçmişin tecrübesini Yozgat’a hizmet noktasına yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.
Un Pazarı’nda başlayıp bu gün Adnan Menderes Bulvarı üzerinde modern görünümlü bir İstikbal Mağaza ile başlayan ticari başarıyı devam ettirmenin gayreti ile çalıştıklarını kaydeden Kolatar, Yozgat’taki mağazada dünyanın en ünlü markalarını teşhir ettiklerini belitti.
Kolatar şunları söyledi: “İstikbal Mobilya olarak farkındalığımız metre kare olarak Türkiye’nin en büyük 4’üncü mağazasıyız. Ürünlerin tamamını sergileyebiliyoruz. Şuan teşhirde kullandığımız alan 8 bin 750 metre kare İstikbal Grup için.
Bunun haricinde şehir merkezinde farklı mağazalarımız da var. İstikbal’in içerisinde ‘Siemens’, ‘Brillant Perde’, ‘Regina’ farkıl farklı markalardır. Ankastrede domino franke gibi dünyanın en büyük markalarını temsil ediyoruz.
İnsanların zevkine göre üretim yapabiliyoruz. Mesela Regina dünyanın en büyük mutfak üreticisi. Türkiye’deki distribütörlüğünü de İstikbal Grup yapıyor.”
Ali Kolatar, Yozgat ekonomisine sağladıkları katkının yanı sıra 32 kişiye istihdam sağlayarak işsizlikle mücadelede de üzerlerine düşeni yerine getirmeye gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim