Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik beklenirken, artış gösteren ve yükselen ikinci el otomobil fiyatları, piyasayı olumsuz yönde etkiledi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da ikinci el otomobil piyasasında gözlemlenen fiyat artışı, müşteriyi oto galeri ve oto pazarlarından kaçırırken, bazı vatandaşlar fahiş fiyatlardan dertlenerek, bazı marka ve model ikinci el araçların neredeyse sıfır otomobillerle yarışır fiyata geldiğini iddia etti.
Bayram öncesi ikinci el otomobillerde marka ve modeline göre iki ila dört bin lira arası fiyat artışı gözlerden kaçmazken, ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar, fiyatların çok yükseğe çekildiğini ancak bununla beraber satışta yapılamadığını söyledi.
Galerilerin ve otomobil pazarlarının yüksek fiyatlardan ötürü boş kaldığını savunan bazı tüketiciler, durumun sadece Yozgat’a has olmadığını dile getirerek, Ankara, Kayseri ve Çorum’daki oto pazarlarında da tablonun aynı olduğunu beyan etti.

Ayrıca trafik sigortalarına getirilen yüksek orandaki zammında cep yaktığını hatırlatan müşteriler,

“Beş bin liralık bir araca iki bin lira trafik sigortası çıkarılıyordu, şimdi bu beş bin liralık araçta en kötü yedi bin liradan satışa sunuluyor. Bu durumda araç almak güçleşiyor. Bu halde kimse ikinci el otomobil almazda satmaz da piyasa normalleşmeli” yorumunu yaptı.

Bazı vatandaşlar ise yaz sezonu nedeniyle otomobil firmalarının uygun kampanyalar düzenlediğini ve bu sayede yüksek fiyatlara ikinci el otomobil almak yerine, sıfır otomobil almanın daha cazip ve mantıklı bir hale geldiğini de söyledi.

Editör: TE Bilişim