Boğazlıyan'da ürün tespit komisyonu Kaymakam Osman Kıvanç başkanlığında toplanarak, 2010-2011 yılı hububat ve baklagil ürünlerinde kota miktarını belirledi.
     Kaymakamlık salonundaki toplantıya İlçe Tarım Müdürü İmran Garip, Ticaret Borsası Başkanı Tayyar Aksu, Ziraat Odası Başkanı İsmet Alpaslan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Rıfat İçme ile komisyon üyeleri Savaş Paşaoğlu ve İbrahim Yüksel katıldı.
     Kaymakam Osman Kıvanç toplantı sonrası yaptığı açıklamada, hububat ve baklagil ürünlerinde 2010-2011 üretim sezonu toplam ekiliş alanlarının sulu ve kıraç olarak belirlendiğini, ürünlerin dekara verim ortalamaları ile maksimum verim miktarlarının tespit edildiğini söyledi. Kaymakam Kıvanç, ürün için prime esas alınabilecek verimler ve verimlere ilişkin ortalama tohumluk kullanım oranlarının belirlenmesine ihtiyaç duyulduğunu, buna göre, pancar, buğday, arpa, çavdar, yulaf, kuru fasulye, nohut, mercimek, aspir, kanola ve yağlık ayçiçeği bitkilerinin ortalama verim ve ortalama tohumluk kullanımlarının da saptandığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim