Yozgat teknik teksil üzerine üretim yapan Garanti Giyim, motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indirecek Airbag görevi yapan yelek üretti. Firmanın Genel Müdürü Mustafa Kıran, ölüm oranı yüksek olan motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek için bir çalışma yaptıklarını belirterek, motosiklet sürücülerine yönelik ürettikleri yeleğin hava yastığı görevi gördüğünü söyledi. Özellikli olan bu yelekte küçük bir karbondioksit tüpü bulunduğunu ifade eden Kıran, “Karbondioksit tüpü herhangi bir kaza anında saniyenin 20’de bir oranında devreye girip bir anda şişiyor ve otomobillerde olduğu gibi şişen bir airbag oluyor. Çok kısa sürede şişen bu yelek boyun, göğüs ve omuriliği koruyarak ölüm riskini ve ciddi yaralanmaları azaltıyor” dedi.
Yelek delinmediği sürece kullanıldığını ve karbondioksit tüpünün yenilendiğini vurgulayan Kıran, “Yelek fiyatları 300 dolardan başlayıp 600 dolara kadar yükseliyor. Bu yelek ayrıca kıyafetlerle entegre haline getirilebiliyor. 30 kiloluk bir basıncı gördüğü zaman anında şişiyor. Bu yelek sürücüyü yüzde 60-70 belki yüzde 80 güvenli hale getiriyor. Bu yeleklerden motosiklet kullanan trafik polisleri ve diğer güvenlik birimlerine verdik ve kullanmaktadırlar” şeklinde konuştu.
Motosiklet sürücüsü Atila Ertuğrul, motosiklet sürücülerine yönelik bir kıyafetin üretildiğini duyduklarını belirterek, “Yeni yapılmış gerçekten müthiş özellikle profesyonel kullananlar yarışlarda düştükleri zaman yarışçılar zarar görmezler. Bizim gibi normal kullanan ve ticarette motosiklet kullanan arkadaşlar var. Tabi ufak tefek kazalar oluyor düştükleri zaman airbag görevi görüyormuş müthiş bir tasarım fiyatının ne olduğunu bilmiyoruz. Bütçemize uygun olursa alırız neden almayalım. Motor kazalarında ne kadarda kask kullansanız da ölümlerle sonuçlanan kazalar oluyor. Bunu en aza indireceğini düşünüyoruz, bu yeleğin gerçekten de müthiş olmuş. Bu aynı zamanda Yozgat’ta üretilmiş gerçekten gurur duyduk, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim