Yozgat’ta Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen Kalkınma Çalıştay’ında destek masası oluşturulmasına önerinin ardından gruplar çalışmalarına başlandı. Bozok Teknopark öncülüğünde Bozok Girişim ve Yatırım Masası “BOGİYAM” kuruldu. BOGİYAM Kalkınma Çalıştayı’nın somut ilk çıktılarından biri oldu. BOGİYAM’da Bozok Teknopark Genel Müdürü, Doç. Dr. Orhan Hazer, Bilim Sanayi İl Müdürü Yusuf Şahin, Ticaret İl Müdürü, İbrahim Akdaş, KOSGEB İl Temsilcisi Mustafa Işık, İşkur İl Müdürü Nevzat Atak, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, ORAN Kalkınma Ajansı İl Temsilcisi Timur Yıldız, Bozok Teknopark TTO Sorumlusu Abdülhakim Erarslan görev aldı. 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bünyesinde “Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği”(KÜSİ) çalışma grubu oluşturularak, Yozgat il temsilcisi olarak Doç. Dr. Orhan Hazer görevlendirildi. Yozgat’ın gelişmesine ve kalkınmasına yönelik sorunların çözümü için oluşturulan BOGİYAM ve KÜSİ katma değerli ürün, yüksek istihdam, nitelikli eleman ve güçlü bir Üniversite-Sanayi işbirliği ile bölgenin kalkınması için çalışmalar yapacak. 
BOGİYAM ve KÜSİ üyeleri Yozgat’ta faaliyet gösteren İzosis ve Eren Çorap firmalarını ziyaret etti. Çalışma grubu üyeleri, firmaların durumu, sorunları, önerileri ve talepleri üzerine görüş alış verişinde bulundu. Firma yetkilileri oluşum ile ilgili memnuniyetlerini dile getirirken BOGİYAM temsilcileri bu ziyaretlerin artarak devam edeceğini diğer firmalar ile birlikte bölgede somut gelişmelere öncülük edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim