Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, dünya ticareti ile rekabet etmek isteyen işletmelerin öncelikle teknolojik gelişimi takip etmesi gerektiğini söyledi.

            Geçtiğimiz hafta Merkezi Eğitim Merkezi’nde yapılan Proje tabanlı beceri yarışması töreninde konuşan TSO Başkanı Metin Özışık, işletmelere mesaj niteliği taşıyan kısa ama önemli bir açıklamada bulundu.

            Gelişim için hızla gelişen teknolojinin şart olduğuna işaret eden Özışık; “Sanayi Bakanlığı geçen ay içerisinde 2011-2015 Sanayi Strateji Belgesi açıkladı.

            Diyor ki ; ‘Çin ve Hindistan dünya ticaretine entegre olduktan sonra bizler dünya ticaretinde yer almak istiyorsak; orta ve yüksek teknolojilerde büyümek zorundayız.’

            Bunun anlamı şu Çin ve Hindistan’la sadece işçilikle rekabet edemezsiniz. Yüksek katma değeriniz, teknolojik sektörlerde rekabet etme şansınız var” dedi.

            Dünya ticareti ile rekabet etmenin en önemli yolunun gelişimi takip etmek olduğunu söyleyen Özışık, Yozgatlı işletmelerin de bu gelişime ayak uydurması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim