Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu bir toplantı yaparak 2-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarını değerlendirdi. Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, düzenledikleri tarım ve hayvancılık fuarının çok başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “Bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarımızda 16 farklı ilden 186 firma katılmıştır. 4 gün süren fuarımızda kayıtlı olarak 118 bin kişi ziyaret etmiş, 20 bin civarında da kendi araçlarıyla gelip ve kaydı tutulmayanlarla birlikte toplamda 140 bin kişi fuarımızı ziyaret etmiştir. Bu da büyük bir başarıdır” dedi.
Fuarın düzenlenmesinde Yozgat Belediyesinin büyük katkılarının bulunduğunu dile getirerek Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve belediye görevlilerine teşekkür eden Özışık, “Belediye başkanımız fuarın açılışında Yozgat’a yeni bir fuar alanı sözü verdi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarını yapacağız. Uluslar arası fuar yapılabilmesi için de 10 bin metrekare alana ihtiyaç vardır. 10 bin metrekare alana sahip bir fuar alanımız olduğu takdirde, Türkiye’nin en büyük fuarını ve uluslar arası fuar yapabiliriz” diye konuştu.
Fuar süresinde çevre illerden Amasya, Çorum, Sivas, Tokat, Kırşehir, Çankırı, Kırıkkale ve diğer illerden yaklaşık 40 bin ziyaretçinin Yozgat’a geldiğini vurgulayan Özışık, “Bu da ilimizde kısa süreli de olsa ekonomik bir canlılık getirmiştir. Fuarda traktör ve tarım aletlerinden yaklaşık 30 milyon liralık bir satış gerçekleşmiştir. Fuarımızın açılışan katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcıya, Belediye Başkanımız Kazım Arslan'a, Eski Tarım ve Köyişleri Bakanımız Lütfullah Kayalar'a, fuarımıza katılan firmalarımıza, fuarın düzenlenmesinde bize büyük destek sağlayan belediyemize, fuarımızı ziyaret ederek bizleri yalnız bırakmayan çiftçilerimize, oda başkanlarımıza ve bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönem yapacağımız fuarımız daha da büyük olacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim