EPDK, serbest tüketici limitini düşürdü. Artık aylık 500-600 lira elektrik tüketenler, istediği her üreticiden pazarlıkla elektrik alabilecek.
    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kurumsal abonelere pazarlıkla yüzde 36'lara varan indirimle elektrik alabilmenin önünü açan serbest tüketici uygulamasında kapsamı genişletti.
    Kurul, 100 bin kilovat olan serbest tüketici limitini 30 bin kilovata indirdi. Karar, ayda 500-600 liradan fazla fatura ödeyenlerin pazarlıkla elektrik almasının önünü açıldığı anlamına geliyor. Böylece; mağazalar, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonları, oteller, hastaneler, artık 'serbest tüketici' olarak elektrik kullanabilecek. Kapsama giren tüketiciler isterse Hakkari'de üretilen elektriği bile alabilecek.
    EPDK Başkanı Hasan Köktaş, bu kararla Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 75'inin serbest tüketici kapsamına girdiğini söyledi. Köktaş, şunları kaydetti: "Artık büyük ve orta ölçekli tüm ticarethaneler de serbest tüketici uygulamasından yararlanacak. Bir apartmanda bulunan daire sahipleri talep birleştirme yoluyla serbest tüketici kapsamına girebilecek. Bu haktan yararlanabilecek."
SERBEST TÜKETİCİ NASIL OLUNUYOR?
    *Yıllık tüketimi 30 bin kilovattan fazla olan tüketiciler, ortalama aylık 500-600 Lira fatura ödeyenler serbest tüketici olabilir.
    *Şehir merkezlerinde dağıtım şirketlerine, şehir merkezleri dışında ise doğrudan TEİAŞ'a başvurarak serbest tüketici unvanı alınabilir.
    *Serbest tüketiciler istediği üreticiden elektrik alabiliyor. Böylece pazarlıkla indirim sağlanıyor. *Üretici ile doğrudan iletişim kuramayan müşteriler, 'toptan satış şirketleri' aracılığı ile yeni elektrik alım sözleşmesi imzalayabilir.
Editör: TE Bilişim