Boğazlıyan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, esnaf ve sanatkarın Halk Bankası aracılığı ile kullandığı kredi faiz oranlarının bir yıldan kısa vadelerde yüzde 5, uzun vadelerde ise yüzde 6 olduğunu bildirdi.
     Kredi kullanımında üst limitin yükselmesiyle birlikte esnaf ve sanatkara daha fazla kredi imkanı sağlayacaklarını kaydeden Erkoç, 1 Eylül tarihi itibarıyla kredilerde üst limitin 50 bin lira olduğunu söyledi.
     Nuri Erkoç, ''Esnaf ve sanatkarımıza sağladığımız düşük faizli kredilerde bir yıldan kısa olanlarda yüzde 5, 2 ve 3 yıllık ödeme planında ise yıllık faiz oranı yüzde 6 olarak uygulanıyor.
    Kredi limitlerimizin de yükselmesiyle esnaf ve sanatkarımız daha fazla kredi kullanma imkanına da kavuşmuş oldu'' dedi.
     Daha önce 35 bin lira olan üst limitin 50 bin liraya yükseldiğini kaydeden Erkoç, ''Düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarımız artık 50 bin liraya kadar kredi alabilecek. Yeni iş kuracak olan ya da mevcut işini büyütmek isteyen, şoför esnafının ticari taşıt kredisi, işyeri alımı kredisi, makine ve ekipman kredisiyle tüm esnaf ve sanatkarımızı kooperatifimize bekliyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim