Yozgat esnaflarından Musa Özbay, şehrin belirli bir iş potansiyelinin olduğunu ve dışarıdan gelerek denetimsiz şekilde pazarcı tezgahı açanların hem insanları kandırdığını hem de yöresel olmayan ürünleri satışa sunduğunu ileri sürdü.
Özbay; “Memlekette belirli bir iş potansiyeli var. Memlekette belirli bir ürün çeşitliliğimiz yok. Ancak dönemsel yumurta, süt, yoğurt. Tereyağ, koyun yoğurdu, çanak peyniri var. Bizim insanların alışkanlığı evinin nohudu, fasulyesini, peynirini kış başı hazırlar. Yine bu sene kış başı getirdiler sergi açtırdılar, esnafın işini sekteye uğrattılar. Üstelik yöresel ürün diye sattılar ancak yöresel ürün yoktu, sanayi. Ama insanlara yöresel ürün diye sattılar. Oradaki pazarcı esnaflar satacakları mallar bittiği için baharatçıların raflarındaki ürünleri toplayıp sattılar. Ve herkesten de pahalı sattılar” dedi. 
Yozgat’ta tabela vergisinden oda aidatına kadar para ödeyip, kurallara riayet eden esnafın bu tür pazar uygulamaları ile mağdur olduğunu vurgulayan Özbay, şunları söyledi: 
“Biz vergi vermeyelim o halde. Reklam vergisi, esnaf kefalet aidatı, tabela vergisi vermeyelim. Adam gelsin tezgahını açsın satsın. Yozgat’ta tere yağı mı yok, bal mı yok. Adamlar kamyon kamyon bal satıyor. O kadar bal nerede üretilmiş. İnsanları kandırıyorlar. Açıkta biz yoğurt satamıyoruz, yasak. Bunu da herkes biliyor. Ancak bu tezgahlarda açıkta ürün satılıyor. Yazıktır, günahtır insanların sağlığı ile oynamasınlar.”

Editör: TE Bilişim