Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın küçük esnafa yönelik elektrik tarifesinde indirim yapılması konusunda bir çalışmalarının bulunmadığını açıklaması üzerine, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sayın Bakan biraz temkinli davranıyor. Konuyla ilgili mutlaka bir hazırlık yapılacak. Mecburen yapılacak. Yoksa esnaf ayakta duramaz" dedi
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın küçük esnafa yönelik elektrik tarifesinde indirim yapılması konusunda bir çalışmalarının bulunmadığını açıklaması üzerine, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Sayın Bakan biraz temkinli davranıyor. Konuyla ilgili mutlaka bir hazırlık yapılacak. Demek ki durum Sayın Bakan Yıldız'a daha intikal ettirilmemiş, çalışmalar yapılacağına dair umutluyuz. Mecburen yapılacak. Yoksa esnaf ayakta duramaz" dedi.
    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın basında yer alan "Esnafa ucuz elektrik enerjisi verilmesiyle ilgili bir hazırlık ve çalışma yok. Elektrik fiyatlarıyla alakalı düzenlemede, tarifenin oluşumunda, EPDK'nın da böyle bir hazırlığının olmadığını biliyorum. Biz, Şubat 2008 yılında aldığımız kararlar doğrultusunda işleme devam ediyoruz. Böyle bir hazırlığımız bulunmuyor" açıklamasını değerlendirdi.
    Konuyla ilgili çalışma yapılması için Bakanlıktan taleplerinin olduğunu anımsatan Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafın üzerindeki yüklerin azaltılması için talimat verdiğini ifade etti. Palandöken, "Başbakan talimat verdi. Esnafın üzerindeki yüklerin azaltılması, rekabetçi piyasada esnafın kendine gelebilmesi için üstündeki yüklerin kaldırılması ile ilgili bir komisyon kuruldu. 2010-2011-2012 yıllarında esnaf zanaatkârın çalışma hayatının düzenlenmesi ile ilgili Nisan ayı içinde Sayın Başbakan'ın açıkladığı destek projesi 3 ana başlıktan oluşuyordu. Bunlar; destek, değişim, dönüşüm. Bunlardan değişim ve dönüşümün olması için destek olması gerekiyor, desteği açtı.
    Bunun önündeki engellerin kaldırılması için yeniden yapılandırma yapılıyor. Ve bunun içerisindeki 30 alt başlıktan biri de esnafın ödeyebilir yükün altına girmesi" dedi.
    Bazı kesimlere gösterilen kolaylıkların esnaf ve sanatkârlara da gösterilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, sanayiciye ucuz elektrik verildiğini, 41 ilde teşvik yapıldığını ve devletin buralarda bedava elektrik verirken aynı bölgede esnaf ve sanatkârın elektriği yüzde yüz pahalı aldığını savundu. Palandöken bu ortamda küçük esnafın rekabet edemeyeceğine dikkat çekti.
    Palandöken, Başbakan'ın konuyla ilgili "yeniden bir yapılandırma yapılması gerektiği" yönünde talimatı olduğunu anımsatarak, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'ndeki elektrik ile ilgili problem olduğunu herkes biliyor.
    Bu sıkıntıların aşılmasıyla ilgili Sayın Bakan açıklama yapmıyor, bu konularda çalışma yapılıyor demiyor tabi ki ama ben eminim ki bu konuda hükümetin bir çalışması var" dedi.
Editör: TE Bilişim