Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yazıcı, Yozgat’ın 550 köyü, 14 ilçesi ve 450 bine yakın nüfusu ile Orta Anadolu da kalkınmaya ve ilerlemeye çalışan bir il olduğuna dikkat çekti.

Ali Yazıcı, "Bu ilde  hep beraber yaşıyoruz. Bizler kamu görevlileri olarak burada rızkımızı temin ediyoruz, sizlerde kendi imkânlarınız ölçüsünde mevcut şartları da değerlendirerek istihdam sağlayıp hem yörede ki insanlara iş verme, hem devlete vergi verme, hem de kendi ihtiyaçlarınızı karşılama noktasında azami bir çaba içerisindesiniz. Genel manada ekonomisi bu şekilde olan yerlerde insanların bir bölümü kalkınmanın devletin yapacağı yatırımlarla olacağını düşünür. Ancak uygulamaya baktığımızda kalkınan, ekonomisi güçlenen yerler ise sanayisi işvereni bol olan yerlerdir. Daha doğrusu iş verenin rahat çalışabildiği, sanayicinin kar edebildiği, işini genişletebildiği ve yatırım yapabildiği yerlerde genelde ekonomik açıdan kalkınma olur. Bu noktada bugünkü toplantıyı sizlerle bir araya gelerek  sıkıntılar, problemler veya güzel gelişmelerin muhabbetini beraberce yapalım dedik. Bir İslam âliminin bir sözü vardır; “Bir şey umumen elde edilemiyorsa, umumen terk etmekte akıl karı değildir” bu noktada nezaket gösterip bugünkü toplantıya katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toplantının verimli başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.
Toplantı da İl Müdürü Nevzat Atak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün faaliyetleri olan İşbirliği ve Mesleki Eğitim Kursu, İşbaşı Eğitim Programı, Çalışanların Mesleki Eğitimi, Girişimcilik Eğitimi, Engellilere Kendi İşini Kurma Desteği, UMEM Beceri'10 Projesi, İşsizlik Sigortası Yararlanma Koşulları gibi başlıkları kapsayan konular hakkında katılımcılara bilgi aktardı.
Toplantının son bölümünde işverenleri tek tek dinleyen Vali Yazıcı, işverenlerden gelen sorun, talep ve istekleri not alarak gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.  Toplantı sonucundan çıkan en önemli sonucun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı,"İl merkezine, tam donanımlı ve ilimizin ihtiyaç duyduğu meslek dallarının içeren bölümleriyle yapılacak olan meslek lisesi ile bu sorunu bir nebze rahatlatacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim