Fabrikanın ürün ihraç ettiği ülkeler arasında on binlerce kilometre mesafedeki Amerika ve Afrika ülkeleri de yer alıyor. Bu yıl ihracatta kendilerine büyük hedefler koyduklarını belirten Dekora Medikal Fabrika İdari Sorumlusu İbrahim Şahbaz,  "Dünyanın her bölgesine ihracat yapıyoruz. Ürününüz iyi olursa nerede üretildiği önemli değil. Bu yıl ihracatta 80 ülkeyi hedefliyoruz" dedi. 

YOSB’de 1999 yılında kurulan ve 50 kişiyi istihdam eden fabrikada; Hastane Yatakları, Sedyeler, Hasta Taşıma Koltukları, Pediatrik Muayene Masaları, Jinekolojik Muayene Masaları, Proktoloji Masaları, Cerrahi Masalar, Podoloji Koltukları, Cilt Bakım ve Saç Ekim Koltukları, K.B.B Koltukları, Diyaliz ve Kemoterapi Koltukları, Kan Alma Koltukları ve bunların yanı sıra elektronik diğer medikal ürünler üretiliyor.

Yozgat’tan 11 Bin Kilometre Uzaklığa Medikal Ürün Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5 bin metrekarelik kapalı alan, 19 bin metre kare açık alan olmak üzere toplam 24 bin metre kare alan üzerinde faaliyet gösteren Dekora Medikal fabrikalarında üretilen malzemeler Avrupa'dan Afrika'ya, Amerika'dan Asya'ya dünyanın tam 40 ülkesine hizmet veriyor. 17 senedir Yozgat’ta üretim yapan firma, en uzak ihracatını ise Yozgat’tan yaklaşık 11 bin kilometre uzaktaki Amerika’ya yapıyor. Firmalarının İş Adamı Dursun İnanır tarafından Almanya’da kurulduğunu ve daha sonra üretimi ülkemizde yapıp ülke ekonomisine katkıda bulunma kararı alarak 1999 yılında YOSB’ye taşındığını söyleyen İbrahim Şahbaz, "İhracatımızın büyük bölümü Türk Cumhuriyeti ülkelerine yapılmakta. Amerika ve Çin dâhil 40 civarında ülkeye ihracat yapmaktayız. İhracatımızın büyük bölümü dünya çapında tanınmış, global ölçekteki firmalara gerçekleştiriliyor” dedi.

DÜNYA LİDERİ İTALYAN FİRMALARINA RAKİBİZ 
“Ürünlerimiz uluslararası pazarlardaki mevcut firmaların ürünleri ile aynı kalitededir” diyen Şahbaz, “Bazı özelliklerimiz ile rakibimizden üstün özelliklere sahibiz” şeklinde konuştu. İbrahim Şahbaz, “Üretimini yaptığımız cihazları geliştirmek ve pazara yeni modeller çıkarabilmek için Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz. Kendi Ar-Ge departmanımızda projelendirerek hazırladığımız ürünlerimiz müşterilerimizin farklı gereksinimleri için alternatif çözümler sunuyor. Muayene koltuklarında dünyada söz sahibi olan İtalyan firmalarının da bu konuda en büyük rakiplerinden olduk” ifadelerini kullandı. 

HASTANIN ÖZEL İHTİYACINA GÖRE ÜRÜN 
Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katıldıklarını ve  Türk firması olduklarını dile getirdiklerinde kendilerine yakın bir ilgi gösterildiğini anlatan Şahbaz, " Emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek alanımızda ilk sıraları zorlamaya devam etmek istiyoruz. Özellikle uzun ve zor tedavi süreçleri olan kemoterapi ve diyaliz hastaları için ürettiğimiz koltuklarımızı hastalarla bizzat görüşüp onlara maksimum konforu sunabilmek için sürekli yenileyip güncelliyoruz " dedi.

ÜRÜNLER EDİRNE’DEN KARS’A HER YERDE 
Devletin son yıllarda hastane ve sağlık merkezlerinin tefrişatlarında modernizasyon ve yenileme işine olağanüstü ağırlık verdiğini, bunun yanında yeni hizmete alınacak kurumlarla birlikte sektörde yoğunluk yaşandığına dikkat çeken İbrahim Şahbaz, "İthal ürünlerle sürekli rekabet içinde olan firmamız milli duygu ve düşüncelerle minimum kar gözeterek kamu maliyetini aşağıya çekmiş bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla ülkemizin her bir köşesinde bulunan hastanelerde, hasta bakım merkezlerinde ürünlerimiz vatandaşın hizmetinde. Ayrıca güzellik salonlarının koltuk ve ihtiyaçlarını da biz karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim