Düğün sezonunda düğün ve özel günlerin takısı olan çeyrek altının fiyatındaki artış bazı vatandaşları gram altına yönlendirdi.

Yozgat’ta düğün sezonuyla birlikte altın piyasası hareketlilik kazandı. Piyasalarda altın alan vatandaşların yanı sıra çok sayıda vatandaşlarında altın bozdurduğu öğrenildi. Düğünlerde ziynet eşyası olan, adet, gelenek ve görenekler gereği de en çok tercih edilen çeyrek altının fiyatındaki artış, takı takmak isteyen vatandaşların gram altına yönelmesine neden oldu. 
Yozgat Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Ali Kamanlı, Yozgat’taki kuyumcu ve sarraflarda gram altın bulunduğunu ancak vatandaşların yine büyük kısmının çeyrek altın aldığını aktardı. Kamanlı, “Yozgat’ta ki anlayış gereği düğünlerde kim kime ne götürdüyse diğeri de ona aynı hediyeyi götürür. Onun için çeyrek altın satışı yine devam etmektedir. Söz konusu gram altınları ise sadece ilk kez takı takacak vatandaşlar alır” dedi.
Yozgat Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Ali Kamanlı, ilk kez takı takacak vatandaşların çeyrek altına gücü yetmiyorsa bu gram altınlardan aldığını ve böylece hediye olarak altın takdim etme imkanı bulduğunu söyledi. Altın fiyatları hakkında bilgi veren Kamanlı, 62 buçuk gram ağırlığında olan gram altının 65 liraya satıldığını söyledi. 
Çeyrek altın alamayanların gözdesi olan bu gram altının yanı sıra 1 gram 22 ayar altının 103 liradan 1 gram 24 ayar altının ise 107 liradan satıldığını belirtti. Altın piyasasında fiyatların saat içinde dahi değiştiğini bildiren Kamanlı, düğünlerin vazgeçilmezi çeyrek altının 175 lira, çeyreğin büyüğü olan altının 350 lira, yarım altının 700 lira ve gremsenin ise bin 750 liradan satıldığını bildirdi.
Vatandaşlara altın ile ilgili tavsiyelerde de bulunan Kamanlı, “Altında yükseliş olabilir, dolar yükselince altında yükseliyor, bundan dolayı altın bozduran vatandaşlar bence bir müddet daha bekleyebilir. Dolar artış gösterdiğinde altın fiyatları da değişir. Buna dikkat etsinler” dedi.

Editör: TE Bilişim