Körpınar köyü sakinlerinden Alabalık üretme çiftliği sahibi Hamdi Alan (35), ''Dağda bol miktarda su boşa akıyordu. 3 tane 100 metrelik havuz yapıp suyu değerlendirdik. Buraya 5 yıl önce alabalık yavrusu attık.
    Balıklar kısa sürede çoğaldı, yem atıp besledik, milyonlarca balık oldu. Burasını çok az kişi bizi biliyor. Herkes balığı denizde bilirken, biz dağın zirvesinde balık yetiştirdik. Tanesini 3 liradan satıyoruz, pişirip salata yanında tanesini 5 liradan veriyoruz, çayı da bizden ikram ediyoruz'' dedi.
     Çevrede bulunan köylere de balık sattıklarını ifade eden Alan, ''Yolumuz dar ve toprak olduğu için gidiş geliş zor oluyor, bu yüzden fazla gelen yok. Dağın bin metre zirvesinde soğuk, buz gibi suda alabalık yetiştirdik. Bizim alabalıklar soğuk suda yetiştiği için pişince çıtır, çıtır olur, damak tadı çok lezzetlidir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim