20 bin metre kare arsa üzerinde ilk etapta 10 bin metre kare kapalı alan inşaatına başlayan firma Yozgat’ta ürettiği çorapları başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir köşesine ihraç edecek.  İnşaat gerçekleşme oranı yüzde 50’lerde olan tesiste Eylül ayı ile birlikte üretime başlanacak.  İlk etapta 300 kişiye istihdam sağlayacak olan firma ilerleyen yıllarda kapasiteyi artırarak 700 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyor.

 YOZGAT OSB YATIRIMCI İÇİN CAZİP

Firma yetkilisi Özcan Babayiğit Yozgat’a yatırım yapmaları konusunda Yozgat Organize Sanayi Bölgesinin teşvik ve imkânlarının önemli etken olduğunu dile getirdi. Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin 5’inci bölge teşviklerinden yararlanmak istediklerine değinen Babayiğit; “İstanbul’da üretime devam eden ve şuanda 300 kişinin çalıştığı bir tesisimiz var. Sürekli kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Fabrikamızı büyütme, bu alanda daha fazla söz sahibi olma düşüncemiz vardı. Ancak mevcut yerdeki arsa pahalılığı önümüzde büyük bir engeldi. Bir gün ziyaretimize Yozgat’tan bir heyet geldi. Bize Yozgat’ın fırsat ve avantajlarını anlatarak yatırım için elverişli bir zemin olduğunu söylediler. Yatırımcı işadamları ile bu kadar ilgili ve illerine yatırım yapılması noktasında istekli olmaları bize doğru kararı almamız noktasında yardımcı oldu. Bizde fabrikamızı büyütme, yeni yatırımlar yapma planlarımızdan kendilerine bahsettik. Bizleri Yozgat’a davet ettiler. Yozgat Organize Sanayi Bölgesinden 20 bin metre kare arsa aldık. Hafriyat çalışmalarımıza 2018 yılı içerisine başlamıştık ve şuanda fabrikamızın inşaat gerçekleşme oranı yüzde 50’lerde. Eylül ayı içerisinde tesisimizde üretime başlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 YOZGAT ÇORAPTA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Babayiğit; “1987 yılında Dönsa Çorap İmalat Şirketi olarak çorap sektörüne ilk adımını atan şirketimiz;  2001 yılında bünyesine; Vasi Tekstil firmasını da dâhil ederek kısa sürede yapmış olduğu ihracatıyla kendini kabul ettirmiş ve şuan Türkiye'nin en seçkin ihracatçıların arasına girmiştir. Yaklaşık; 10 bin metre kare alanda faaliyet gösteren fabrikamız tam donanımlı kapasite ve son teknoloji ile en iyi hizmeti vermektedir. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerine yapmış olduğumuz çoraplar giyilmektedir.  Ar-ge çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Üretimlerimizin tasarımlarının tamamı kendimize aittir. Moda merkezleri oluşturduk ve çorap modasını biz belirliyoruz. Eylül ayında tamamlanacak olan tesisimiz modanın merkezi olacak” şeklinde konuştu.

ALMAN LİGİ ÇORAPLARI YOZGAT’TAN

Firma yetkilisi Özcan Babayiğit; “Kendi markamızın yanında dünyanın tanınmış markaları için çoraplar yapıyoruz. Alman ligi ile anlaşmalarımız var. Yozgat’a kurulan tesisimizde üretilen çoraplar Alman ligi futbolcuları dâhil birçok ligde futbolcular tarafından giyilecek. Her kesme hitap eden, her model çoraplar Yozgatlı işçilerimizin ellerinden çıkacak.  Yozgat’tan dünyanın her yerine çorap ihracatı yapılacak” dedi.

İŞ GARANTİLİ EĞİTİM

Fabrika kurulmadan eleman yetiştirmeye başladıklarını dile getiren Babayiğit; “Fabrikanın inşaatı Eylül ayında tamamlanacak. Bizlerde zaman kaybetmeme adına Eylül ayına kadar elemanlarımızı yetiştirme kadarı aldık.  Yozgat Organize Sanayi Bölgemiz içerisinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesinde 50 kişiye eğitim veriyoruz.  Burada eğitilen elemanlar kurulacak olan fabrikamızda çalışacak. İş- Kur ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu kursla ihtiyacımız olan vasıflı eleman eksikliğini gidermiş olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim