Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada bölge çiftçisinin en fazla sıkıntılı olduğu dönemin bu aylar olduğunu belirterek, "İlçemiz ve bölge çiftçilerimiz yaklaşık bir ay içerisinde ekili hububat alanlarında gübreleme işine başlayacak. Bu doğrultuda hububat pirim desteğini alması gerekiyor ki tarlasındaki ekinine gübresini atabilsin." dedi.
Odaya gelen çiftçilerin biran önce hububat pirim desteğinin ödenmesi yönünde kendisinden istekte bulunduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "İlçemizde odamıza gelen çiftçilerimiz bizlerden biran önce pirim desteğinin ödenmesini istediklerini bildiriyor. Bölgemizde sanayi kuruluşları pek fazla olmadığı için geçimimizi tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Bu bakımdan hububat ağırlıklı bir il olmamıza rağmen devletimizin ödeyeceği 5 kuruşluk prim dahi beklentiye dönüştü. Çiftçimiz alacağı pirim desteği ile yaklaşan gübre ve ilaç atımı öncesi rahat bir nefes almak istiyor." diye konuştu.
Lök köyü sakinleri de geçen yıl sattıkları buğdaya devlet tarafından verilen primlerin hala ödenmediğini belirterek, destek primlerinin bir an önce ödenmesini istedi. Çiftçiler, "Geçen yıl hasat ettiğimiz buğdayın bir kısmını Toprak Mahsulleri Ofisine bir kısmını ise tüccara sattık. Karşılığında aldığımız müstahsil fişlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne teslim etmemize rağmen 5 kuruş olan destek primleri hala ödenmedi. Ürünümüzü satalı 6- 7 ay oldu ama hala devlet tarafından verilecek olan 5 kuruşluk primlerimiz verilmedi. Şu anda bizler bahar ayı için hazırlık yapıyoruz. Alacağımız pirim desteği ile gübremizi, mazotumuzu alacağız. Bu yüzden pirim desteğinin bir an önce ödenmesini istiyoruz."şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim