İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, önceki gün Çekerek İlçesi’ne bağlı Arpaç Köyü’nde ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirecekleri 25 kişilik düz kişi makineci kursu için seçmelere katıldı. 
HAYATINIZA YÖN VERECEK

İş Kurumuna ait özel hizmet aracı ile Arpaç Köyü’ne ulaşan Atak ve beraberinde uzman ekip, köy meydanında kursiyer seçmeleri gerçekleştirdi. Kursiyerlere mesleki eğitimin öneminden bahseden Atak; 
“Meslek edindirme kursları hem günlük hayatınızda hem de mesleki tecrübe edinme ve bunu aile bütçesine katkı sağlayacak girişimcilik faaliyetlerinde her zaman önemli bir yere sahip olacaktır. Meslek sahibi olmak her zaman bir kazançtır. Köylere kadar ulaşarak bu imkanlardan tüm vatandaşlarımızın yararlanmasına gayret ediyoruz” dedi. 
YAVRULARI DÜNYAYA GELDİ 

Yozgat İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, Sorgun İlçesi’ne bağlı Yeniyer Beldesi’nde kısa bir süre önce aldığı 30 bin TL’lik hibe desteği ile hayvancılığa başlayan Osman Büyükyılmaz’a ait ineklerin yavruladığını söyledi. 
Engelli vatandaşların kendi işlerinin sahibi olmaları amacıyla hayata geçirilen projeden Yozgat’ta şuana kadar 3 kişinin yararlandığını belirten Atak şunları söyledi: 
“Bu üç kişiden biri Osman Büyükyılmaz’ın 30 TL’lik hibe desteği ile aldığı ineklerden iki tanesinin yavruları oldu. Bu da bizi mutlu etti. Amacımız insanlara balık vermek değil balık tutmayı öğretmek. Üreten Yozgat’ın kazanan girişimcilerini oluşturmak.”

Editör: TE Bilişim