Öztürk Konfeksiyon firma sahibi Zeki Öztürk, firmanın temellerini 1997 yılında İstanbul’da attıklarını ve teşvik yasasının ardından 2013 yılında YOSB’de ikinci fabrika ile üretime geçtiklerini söyledi. 
Kot pantolon üreticisi olduklarını ifade eden Öztürk, kuruldukları yıl 10 kişiyi istihdam ederken, şimdilerde 90 çalışanla dünyaca ünlü markalar için üretim yaptıklarını belirtti. Öztürk, üretimlerinin yüzde 100'ünü ihraç ettiklerini ve Avrupa'nın tamına kot pantolon sattıklarını dile getirdi. 
DEV FİRMALARLA ÇALIŞIYOR 

Fabrikalarında aylık 50 bin adet kot pantolon ürettiklerini söyleyen Öztürk, “Çok sayıda dünyaca ünlü markaya fason üretim yapıyoruz. Dev firmalarla çalışıyoruz. İhracat yaparken kendimizi de geliştirdik. Markalaşma noktasında iyi bir yere geldik. Kalite konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Kalitemizi ispatladık. Bugün Avrupa’nın kotunu dikiyoruz” diye konuştu.

İSTİHDAM HEDEFİMİZ 200 KİŞİ 

Firma olarak 3 yılda önemli mesafe aldıklarını ancak bunun yeterli olmadığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:
“İstihdam noktasındaki hedefimiz 200 kişi. Ancak Yozgat’ta yetişmiş eleman bulmak gerçekten çok zor. Bu şartlarla 90 kişi istihdam ediyoruz. Yozgat, ticari anlamda hızla yükseliyor. Teşvik yasasının ardından Organize Sanayi Bölgesi'nde istihdam edilen kişi sayısı 2 bine yaklaştı.  Bunun yüzde 65’i tekstil sektöründe çalışıyor.”
YOZGAT OSB EN CAZİP YER OLDU 

Aslen Sinoplu olan Zeki Öztürk,  firmayı kurma noktasında YOSB’nin teşvik ve altyapının hazır olmasının etkili olduğunu vurguladı. Öztürk, “Yozgat’ı 5’inci teşvik bölgesi olması ve OSB’de yatırım yaptığımız için 6’ncı bölge avantajlarının bir kısmından faydalanma imkânımız olduğu için tercih ettik. Ayrıca konum ve ulaşım imkânları açısından doğu illerine kıyasla avantajlı bir Anadolu şehri olması tercih nedenlerimiz arasında yer alıyor. Sağlanan teşvikler ve yatırım alanları değerlendirildiğinde üretim için en avantajlı bölgelerden biride Yozgat olarak karşımıza çıktı” dedi.
TEŞVİK BELGESİNİ ALMAK ŞART 

Yozgat’ın 5’inci teşvik bölgesinde yer alması nedeniyle, teşvik almalarından, vergi indiriminden ve SGK İşveren payından faydalanma imkânı bulduklarını belirten Öztürk, “ Alınan makinelerde KDV ödemedik. Özellikle işgücü, konfeksiyon sektöründe önemli bir maliyet girdisi oluşturuyor. SGK işveren payını ödemiyoruz ve bu durum 10 yıl boyunca devam edecek. OSB dışında bu yatırımı yapmamız durumunda SGK işveren payı ödemeleri yatırımın yüzde 35’ine geldiğinde kesilecekti. 
Ama OSB’de yatırım yaptığımız için SGK işveren payı ödemelerimiz 10 yıl boyunca olmayacak. Yozgat’ın 5’inci teşvik bölgesinde olması ve 5’inci bölge avantajlarından faydalanmak için gerekli olan Yatırım Teşvik Belgesini alamız Yozgat’a firmamızı kurmak için bizi yönlendirdi. Teşvik belgesi olmasaydı Yozgat’ı tercih etmezdim.  Çünkü hali hazırda İstanbul’da bu faaliyeti gösteriyorum. 
Büyükşehir, metropol her an her şey elinizin altında. Ama az önce bahsettiğim gibi Yozgat’ı 5’inci Bölge Teşviklerinden yararlanabilmek için tercih ettim. 6’nci Bölgede başka bir ili de tercih etmezdim. Benim için Yozgat’ta faaliyet göstermek 6’ncı bölge illerinde faaliyet göstermekten birçok açıdan daha kolay ve daha cazip” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim