İl Defterdarı Mustafa Işık, 6 ilçe mal müdürü ve ilgili kurum müdürleri ile Yozgat’ta yürütülen 2/B çalışmalarını değerlendirdi. Defterdarlık Eğitim Salonu’nda yapılan toplantıda 2/B uygulamasındaki son değişiklikler gündeme getirildi.
Akdağmadeni, Çekerek, Sorgun, Saraykent, Sarıkaya ve Çayıralan Mal Müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Defterdar Işık, son yapılan değişiklikle daha önce hak sahiplerinden alınan başvuru ücretinin kaldırıldığını, ödeme yapanların ise satış bedeli olarak ödenecek ücretten düşüleceğini kaydetti.
Işıkt; “2/B alanlarının hak sahiplerine satışını ve mevzuattaki değişiklikleri değerlendirmek üzere 2/B taşınmazları bulunan 6ilçe mal müdürleri ile değerlendirme toplantısı yaptık. 4 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6292 sayılı Kanunu değiştiren 6412 sayılı kanun değişikliğini görüştük.
Yapılan son değişiklikle birlikte hak sahiplerinden başvuru bedeli artık alınmayacak. Bununla birlikte 400 metre karelik kısmının rayiç bedelin yüzde 50’si oranında satılacağı esası getirildi” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim