Yozgat’ta şuana kadar 6 bin 494 mükellef Torba Yasası’ndan istifa etti:

Vergi borcuna yapılandırma getiren uygulamaya Yozgat’tan yoğun ilgi var. İl Defterdarlığı’na yasanın uygulanmaya başladığı andan itibaren 6 bin 494 mükellef müracaatta bulundu. Faizi ile birlikte 21 milyon 789 bin 610 TL’lik vergi borcu yeniden yapılandırıldı.

İl Defterdarlığı Gelir Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama ile Torba Yasası’nın Yozgat’taki son durum hakkında bilgi verildi. Mükelleflerin yoğun ilgi gösterdiği uygulamadan yararlanmak isteyenlere çağrı niteliğindeki açıklamada; “Vergi borcu aslının güncelleme oranının uygulaması ile hesaplanan borçlarını ödeyen mükelleflerin, gecikme faizi ve gecikme zammı ile vergi aslına bağlı olan cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçildiği bildirildi.  

                Yapılandırmadan faydalanan mükelleflerin birikmiş borçlarını kredi kartı ile taksitlendirerek ödeme kolaylığından yararlanabilecekleri bildirildi.

                Yozgat’ta 611 sayılı kanundan bu güne kadar 6 bin 494 mükellefin faydalandığı, 21 milyon 789 bin 610 TL vergi borcunun yeniden yapılandırılarak gecikme zammının kaldırılarak yerine 3 milyon 430 bin TL’lik TEFE oranlarının uygulandığı ve taksitlene bölünerek ödeme kolaylığı sağlandığı bilgisi verildi.

                Açıklamanın sonunda 02 Mayıs 2011 tarihinde uygulamanın sona ereceği hatırlatılarak, mükelleflerden son güne kalmamaları istendi.

Editör: TE Bilişim