MTTB Genel Başkanı Karayel, 1916 yılından bu yana öğrencilerin sorunlarını çözmeye gayret gösteren ve bir mektep gibi çalışan MTTB’nin Türkiye’de ilk deneme sınavını yapan, ilk üniversite hazırlık kursu açan ve ilk ehliyet veren bir STK olduğunu belirtti.
“Tarihimizden aldığımız azim ve kudretle günümüz öğrenci problemlerini çözmeye gayret ediyoruz” diyen Karayel, “Türkiye’nin pek çok ilindeki teşkilatlarımız bünyesinde yaptığımız eğitim, kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle gençleri müspet manada kuşatıyor ve geleceğe daha sağlam adımlar atmalarına vesile oluyoruz” şeklinde konuştu.
İsmail Emrah Karayel, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:Dünya’da ki fikir akımlarının çöktüğü ahlakın ahlaksızlaştığı, edebin ihmal edildiği bir çağda ilan ediyoruz ki; Dünya, medeniyet tasavvuruna sahip olanların eliyle yönetilmelidir. Yoksa dünyayı kan çanağı, zalimler yumağı ve açlığın beşiği olarak görmekten ne yazık ki kurtulamayacağız. İnsanı ihya ve inşa etmenin çağı şekillendirmek olduğunu çok iyi biliyor, Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin beraber yürümesinin çok mühim olduğunu idrak ediyoruz. Bu vesile ile haykırıyoruz; ahlak mefhumuna sahip olmayan hiç bir bilim ve eğitim faaliyeti Dünya’yı görmek istediğimiz çiçek bahçesine çevirmeyecek. O yüzden bütün kardeşlerimizi bu çatı altında toplanmaya ve birlik olmaya davet ediyorum. Yeni Eğitim-Öğretim dönemimiz hayırlara vesile olması temennisi ile; Allah’ın Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun.''

Editör: TE Bilişim