Bozok Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Metin’in yürüttüğü ‘‘Fen ve Matematiğin Gizemli Dünyası Keşfediliyor: Küçük Mucitler İş Başında” ’isimli proje, TÜBİTAK 4004 Bilim Ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında yaklaşık 350 proje arasından seçilerek kabul edildi.  
Bozok Üniversitesi, eğitim fakültesinin ilk TÜBİTAK 4004 projesi olma özelliği taşıyan proje, Yozgatlı öğrencilere bilimsel bir şölen yaşatmayı hedefliyor. 
Doç. Dr. Mustafa Temin, 06-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje ile fen ve matematiğe olan ilgiyi artırmayı amaçladıklarını söyledi. 
Metin, projenin hazırlanmasında öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, öğretmen ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan 20 kişilik geniş bir kadronun katkı sağladığını sözlerine ifade etti. 
Projenin çocuklara, eğlenceli bir ortamda yaparak yaşayarak, bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, sorgulama, merak duyma, sorun çözme gibi temel beceriler kazandırmak, çocukların erken yaşta bilimin ve sanatın eğlenceli yüzü ile tanışmalarını için fırsatlar oluşturmak gibi faydalar sağlayacağını kaydeden Metin, projenin genel amacının ise Yozgat ili Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Sevgi Evlerinde kalan ve köy okullarında okuyan öğrencilerin bilime yönelik olumlu düşüncelere sahip olmalarını ve bilime, bilim insanlarına bakışlarını olumlu olarak değiştirmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.
“Bu proje Yozgat’ın farklı sosyo-kültürel çevrelerindeki okullarından gelen ve birbirini tanımayan öğrencilerin sosyal bir ortam içerisinde bilimsel etkinlikler kapsamında yeni dostluklar kurmasına ve işbirliklerin sağlanmasına imkân tanıyacaktır” diyen Metin, şunları söyledi: “Eğitim Fakültesinde bir ilk olan proje, ilerleyen zamanlarda da yeni projelere yol göstermesi ve örnek olması bakımından da önem arz etmektedir. Projeye destek verdiği için TÜBİTAK’a teşekkürü bir borç biliyoruz. Proje boyunca işbirliği içinde olacakları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Sevgi Evleri’, Çocuk Evleri’ ne de teşekkür ediyorum. Proje ile ilgili detaylı bilgi almak için http://www.kucukmucitler.org/ ve “Küçük Mucitler İş Başında” adlı Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Editör: TE Bilişim