UMEM projesi kapsamında eğitim verecek 20 ayrı ilin endüstri meslek liseleri öğretmenlerine, Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde eğitim veriliyor.

            Eğitime Yozgat’tan da öğretmenler katıldı.

            Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projesi kapsamında eğitim verecek 20 ayrı ilin endüstri meslek liseleri öğretmenlerine, Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde eğitim veriliyor.

            Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversite işbirliği ile 'Beceri 10' sloganı ile yürütülen UMEM projesi kapsamında, Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde PLC Uygulamaları, CNC Operatörlüğü, Gazaltı Kaynakçılığı (MIG-MAG ve TIG-ARGON), Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılık olmak üzere 4 ayrı eğitim planlanıyor.

            Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, PLC Uygulamaları kursunun tamamlandığı, bugün başlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek CNC Uygulamaları kursuna Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Burdur, Bursa, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kilis, Kırşehir, Sakarya, Trabzon, Van, Yalova, Yozgat ve Manisa illerinden toplam 20 teknik öğretmenin katıldığı belirtildi.

            Eğitime katılacak öğretmenlerin görsel becerilerini desteklemek amacıyla Valfsel A. Ş fabrikasına teknik gezi düzenleneceği, UMEM kapsamında diğer 2 eğitimin temmuz ve ağustos aylarında yapılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim