Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Gönül Köprüsü projesi kapsamında, Yozgatlı 160 öğrenci Bursa’ya gitti. 5 gün sürecek programda öğrenciler çeşitli gezi ve etkinliklere katılacaklar.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlattığı ve büyük başarı sağlayan “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında, Yozgatlı 160 öğrenci Bursa’ya gitti.

                Yozgatlı öğrenciler gezinin ilk gününü Bursa’da coşkuyla geçirdiler. “Gönül Köprüsü” ekibi 23-27 Nisan tarihleri arasında yeni tanıştıkları Bursalı arkadaşlarıyla birlikte ilde çeşitli gezi ve etkinliklere katılacaklar. Program çerçevesinde, öğrenciler şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etme fırsatı bulacaklar.

                Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Turkcell olarak, böylesine geniş katılımlı, kapsamlı bir projeyi Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 4 senedir başarıyla yürütmekten mutluluk duyuyoruz. Projemiz sayesinde 3 yılda 81 ilimizden 130 bin çocuğumuz daha önce hiç görmedikleri şehirlere giderek, birbirleriyle sevgi bağları, gönül köprüleri kurma fırsatı buldular. Onların yeni deneyim kazanması demek, geleceğe olan inançlarının, umutlarının, hayallerinin güçlenmesi ve önyargıların yıkılması demek. Çocuklarımızın bilgi ve deneyimlerini geliştirmelerini ve kalıcı dostluklar kurmalarını ülkemiz adına çok önemsiyoruz” dedi.

Yurt dışından da çocuklar gelecek

                Geçen sene Gönül Köprüsü projesi kapsamında ilk yurt dışı gezisi yapılmıştı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in de katılımıyla 200 öğrenci Selanik’i ziyaret etmişti. Programda bu sene de yurt dışı destinasyonları bulunuyor. Proje kapsamında öğrenciler, KKTC ve Gümülcine’yi ziyaret edecekler. Ayrıca Gümülcine’den ve Almanya’dan seçilen öğrenciler İstanbul’a; KKTC’den seçilen öğrenciler ise Ankara’ya gelerek ülkemizin kültürünü ve güzelliklerini tanıma fırsatı bulacaklar.

                2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 10 bin öğrenci gezilere katılacak. Gönül Köprüsü’ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor.

Seyahatler uçak, tren ve otobüslerle gerçekleşiyor

                Gönül Köprüsü kapsamında gerçekleşen uzun mesafe yolculuklar SunExpress’in desteğiyle uçakla yapılıyor. Gezi süresince her otobüste ve uçakta öğrencilere eşlik etmeleri amacıyla öğretmen ve okul yöneticileri bulunuyor. Öğretmenler, ağırlıklı olarak rehberlik, coğrafya ve tarih branşlarından seçildi.

                Gezilerin ilk 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin plan ve programı doğrultusunda oluyor. Geri kalan 2 gün ise her öğrenciden sorumlu olan mihmandar aile tarafından programlanıyor.

Editör: TE Bilişim