Göreve geldikten sonra gecesini gündüzüne katarak yoğun bir mesai içerisine giren Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey; “Bozok Üniversitesi’ni kuruluş amacına uygun ilim, irfan ışığında Yozgat’ın geleceğine ışık tutacak bir konuma getirmenin gayreti ile çalışıyoruz. Bulunduğumuz noktada gelecek adına bizlere güç veriyor” dedi.

Bulundukları bölgelerle birlikte büyüyen ve yaşayan eğitim kurumlarından olan üniversitelerden bir tanesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi, bir yandan hızla büyürken diğer yandan da Yozgat’ın ekonomik ve sosyal gelişmişliğini katkıda bulunan politikaları ile dikkat çekiyor. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dr. Salih Karacabey, Yazıişleri Müdürümüz Tarık Yılmaz’a üniversitenin dününü ve bu gününü anlattı. 

Bozok Üniversitesi’nin 2006 yılında kurulmasına karşın alt yapısının 1982 yıllarına dayandığını hatırlatan Karacabey, merkezi yerleşkesi 4 bin 70 dekarlık alanı kapsayan üniversitenin yeni açılan bölümlerle birlikte hızlı bir şekilde fakülte ve yüksek okul binalarının yapılarak fiziki ihtiyaçların giderildiğini söyledi.
Üniversitenin Sorgun, Akdağmadeni, Yerköy, Boğazlıyan, Şefaatli, Çekerek ve Sarıkaya ilçelerindeki yerleşkelerinde eğitim, öğretim ve araştırma hizmetlerinin gerçekleştiğini kaydeden Karacabey; “Kuruluş aşamasını tamamlayarak gelişimine hız kazandıran üniversitemiz; 2006-2007 akademik yılında 3 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü ile başladığı eğitim faaliyetlerine 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitime 11 Fakülte, 6 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 1 Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 9 Araştırma Merkezi ve Rektörlüğe bağlı 5 bölüm ile devam ediliyor. 2017 Mart ayı itibari ile Bozok Üniversitesinde 699 Akademik personel, 453 İdari personel, 37 sözleşmeli personel, 336 yardımcı personel ve 15.788 öğrenci aktif olarak bulunuyor. Kurulduğu 2006 yılından bu yana Üniversitede öğrenim gören öğrenci sayısı on yıl içinde
yaklaşık 300 artarak 16,000 öğrenci sayısına ulaşıldı. İnşallah açılacak yeni bölümlerle birlikte bu sayı yeni dönemde daha da artacak” diye konuştu.
Üniversitenin bilimsel gelişimi noktasında düzenlenen sempozyumların önemli kazanımlar sağladığına dikkat çeken Karacabey, Yozgat’ın ekonomik, sosyal ve tarihsel gelişimi noktasında bu sempozyumların önemli bir yol gösterici pozisyonunda olduğunu belirtti. 

Karabey, ayrıca üniversitenin Yozgat ile bütünleştiğini de dikkat çekti. 

“Yozgat kamuoyundan aldığımız destek bizlere güç veriyor” diyen Karacabey; “Her açıdan emsalleriyle rekabet edebilecek yeterlilikte, sorumluluk bilinci yüksek, ahlaki değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmek; bulunduğu bölgenin coğrafi ve stratejik konumunu dikkate alarak bölgeye sağlık, eğitim, sosyo-kültürel ve ekonomik alanda katkı sağlayacak çalışmalar yürütmek, ülkemizin ve insanlığın geleceğine faydalı olacak eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürme amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin bir çalışma programı uyguluyoruz. Üniversitemiz giderek yüksek nitelikli eğitim, araştırma ve proje faaliyetleri yürüten, millî ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştiren, mezunları tercih edilen, bölgesinin gelişimine yön veren, yenilikçi bir üniversite olmaktır. Bozok Üniversitesi olarak, hukukun üstünlüğüne riayet, millî ve manevi değerlere sadakat, evrensel değerlere, insan hak ve hürriyetlerine saygı, ifade özgürlüğü, fırsat eşitliği, bilimsel etik kurallara uygunluk, yetkinlik, güvenilirlik, akademik özgürlük, bilimsellik, öğrenci ve çalışan odaklı yenilikçi, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir eğitim temel değerlerimizden olacaktır” diye konuştu. 
Yozgat kamuoyundan aldıkları destek sayesinde tarımdan, tarihe, sağlıktan pek çok önemli alana sempozyumlar düzenlediklerini altını çizen Prof. Dr. Salih Karacabey, bu sempozyumlarda ortaya çıkan sonuçların kentin gelişimi adına da önemli veriler ortaya koyduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim