Eğitimin aileden başladığına inan Yozgat Milli Eğitimi tarafından öğrenci velilerine yönelik başlatılan konferanslar ilçelerde ilgiyle takip ediliyor. Ailelerin yoğun ilgi gösterildiği konferanslarda Psikolojik Danışman Nevzat Özer, ailelere önemli bilgiler aktarıyor.

            Yozgat’ta özellikle son sınavlarda yakalanan başarının kalıcı olması ve daha yükseklere çıkması, ailelerin eğitime katkısının artırılması amacıyla başlatılan çalışmalar ortaya gelecek adına umut verici gelişmeler çıkarıyor. Bunlardan bir tanesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçelerde ailelere yönelik başlattığı “21. yüz yılda Anne ve Baba olmak” konulu konferans.

            Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Koordinatörü ve Psikolojik Danışman Nevzat Özer tarafından 13 ilçede ailelere yönelik verilen konferans beklenenin de üzerinde ilgi görüyor. Konferansa katılan aileler, Özer’in verdiği bilgilerden istifade ediyor.

            Görsel sunum eşliğinde profesyonel bir yöntemle ailelere hitap eden Özer, ailelere çocuğun yetiştirilmesinden eğitimdeki başarısına kadar can alıcı taktikler içeriyor.

            “21. yüz yılda anne baba olmak” isimli kitabın da yazarı olan Nevzat Özer, konferanslarında kusursuz ve hatasız anne-baba olmanın yollarını açıklamak değil hata yaptığında bunların farkına varabilen kendisini değişime ve gelişime açan anne ve babalar oluşmasına yardım olmaktan geçtiğini anlatıyor.

            Akdağmaden ve Aydıncık’ta yoğun katılımlı geçen konferansın konusu şu başlıklardan oluşuyor:

            “21.yüzyılın insanı gerek teknolojik gerekse bilimsel verileri arkasına alarak çok zeki, kurnaz, hırslı, acımasız ve rekabetçi bir yapıya sahip olma eğiliminde. Bunun için uzaklarda örnek aramamıza gerek yok. İşte, yanı başımızda yaşanan savaşlar, kavgalar, ölümler…

            21.yy. insanı kadar kan, şiddet, vahşet, ölüm, erotizm, vs gören bir toplum yoktur sanırım.

            Düşününki ortaçağda savaşların en yoğun olduğu dönemde, iki farklı ordu bir araya gelir bir amaç uğruna savaşırlardı. Bu savaş sahnesinin yıkıcılığına ve dramına sadece oradaki insanlar tanık olurdu.

            Kiminin kolu kopardı kiminin kafası… Peki ya şimdi! Evet, şimdi ölüme, gözyaşına, şiddete, vahşete, galeyana gelmiş arzulara bir kumanda kadar yakınız. Televizyonumuzu açtığımızda her an bir kaza, patlama, şiddet, taciz, ölüm, tecavüz vs olayı görmeyelim.

            Üstelik bir cinayetin, bir hırsızlığın, bir uyuşturucu kullanmanın nasıl yapıldığını en ince ayrıntılarıyla görebiliyoruz.

            İşin doğrusu bu gibi trajik vakalar ve olumsuz örnekler bizi çok etkilemez ve üzmez oldu. Yani duygularımız, hislerimiz körelmeye başladı. Sadece o kareler gösterildiğinde Ah! Vah! Dedik… Sonrası malum… Hayat devam ediyordu çünkü...

            İşte 21.yüzyılın insanı bizleriz. Bizim kuşağımız, bizim gençlerimiz ve Çocuklarımız.

            O yüzden 21.yüzyılda ebeveyn olmak daha çok dikkatli olmayı, daha özveriyi gerektiriyor. Evet, Annelik ve babalık bir meslek. Elimizdeki hedef kitle tüm bu dramlara şahit olan, bu dramlarla iç içe olan bir nesil.

            O yüzden, çocuk ve genç yetiştirmek eskiye oranla daha zor ve daha çok çaba gerektiriyor.

            O yüzden annelik ve babalık çocuğun cebine bir kaç lira para koymakla, karnını doyurmakla, yatacak bir yer ayarlamakla olmuyor.

            O yüzden bir erkek çocuğunu bir kız çocuğunu eğitmek geleceğin bir annesini ve babasını eğitmek ve yetiştirmek olduğunu içselleştirmemiz gerekiyor. O yüzden Çocuk eğitimi; İşimizden, aşımızdan, özel yaşantımızdan daha önce gelmeli, Ne yazıkkı bu O yüzdenler hiç bitmeyecek…”

''ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN!''

            Boğazlıyan'da ''21. Yüzyılda Anne ve Baba Olmak'' konulu konferans ilgi gördü.

     Konferansa konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman ve Rehber Uzmanı Nevzat Özer, ''21. yüzyılda ebeveyn olmak daha çok dikkat istiyor. Çocuk ve genç yetiştirmek eskiye oranla daha zor ve daha çok çaba gerektiriyor.

            Gerek teknolojik gerekse bilimsel verileri arkasına alarak çok zeki, kurnaz, hırslı, acımasız ve rekabetçi bir yapıya sahip olma eğilimi olmaktadır. Bunun için uzaklarda örnek aranmasına gerek yok. İşte yanı başımızda yaşanan savaşlar, kavgalar ve ölümler bunun bir örneğidir'' dedi.

     Boğazlıyan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, Şube Müdürleri Eyüp Aracı ve Mustafa Şimşek, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Editör: TE Bilişim