Serginin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, kursiyerler ve öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü Kuş, bu dönemi hasat mevsimi olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Okullarımızla beraber halk eğitim müdürlüğümüzün açtığı kurslarda yıl içerisinde yapılan ürünler artık sergilenmeye başladı. Bu sene toplu sergiden ziyade kurslar yaptıkları çalışmaları kendi mekanlarında sergileyecek” dedi.
Gelenek, örf, adet ve kültürün devam etmesi gerektiğini ifade eden Kuş, “Bunun yolu da halk eğitim merkezi aracılığıyla olacaktır. Yemek kültüründen el sanatlarına kadar bütün kültürel özelliklerimiz buralardan tekrar yayılmaktadır. Yoksa köyleşen bir dünyada bütün değerlerinizi kaybedersiniz. Amacımız millet olarak bir taraftan çağın gerekleri olan teknoloji ile donatılırken, diğer taraftan da kültürümüzün yaşamasını sağlamalıyız. Bugün burada çini işlemeler, tel kırma, iğne oyaları kursiyerlerimizin yaptığı el emeği göz nuru işlemeler sergide sergileniyor” diye konuştu.
Burada kursiyerlerin bir taraftan kazanç temin etme yoluna gittiğini vurgulayan Kuş, “Kursiyerlerimiz, burada öğrendikleriyle ileride belki de sektörel hale dönüşecek ekonomiye katkı sağlayacak. Öbür taraftan da anneler kızlarının çeyizini hazırlarken bir taraftan da gelenek ve göreneklerimizin devamının sağlanmasına katkı sunulmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Okuldaki boş vakitlerini çini yaparak değerlendiren öğrencilerden Hatice Dalaslan, “Okulumuzda çinicilik kursu açıldı. Bizde boş teneffüslerde, boş zamanlarımızda gelip çini yapıyoruz. Bu şekilde hem boş zamanımızı değerlendiriyoruz hem de ders stresini üzerimizden atıyoruz. Bu günde yaptığımız çini işlemeleri sergiliyoruz, çok mutluyuz” dedi.
Editör: TE Bilişim