Fidan dikimi törenine Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zakir Taş,  Genç Tema Topluluğu Başkanı Yunus Balı, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Meslek Yüksekokulunda ağaç bulunmayan bölgelerini yeşillendirmek için yapılan fidan dikiminde yaklaşık 700 fidan toprak ile buluşturuldu. 
Genç Tema Topluluğu Başkanı Yunus Balı, “üniversitemizde eğitim gören arkadaşlarımızın artık dikili bir fidanı oldu.  Amacımız üniversitemizi yeşillendirmek imkânımız olursa Yozgat’ımızı da yeşillendirmek istiyoruz” dedi. 
Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar merkez Erdoğan Akdağ Kampüsü ve Meslek Yüksekokullarında başlatılan ağaçlandırma seferberliğinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.  
Orman Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite Çevre ve Yeşil Alan Koordinatörlüğü ile Genç Tema Topluluğu işbirliğiyle Meslek Yüksekokulumuzda fidan dikiminin gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Tamer Uçar, “ Bugün Meslek Yüksekokulumuzun ağaçlandırmaya uygun olan alanlarında ağaç dikimi yapıyoruz.  700 civarında fidan toprakla buluşturulacak. Bu fidanların dikimi ile Meslek Yüksekokulumuzda fidan dikilmeyen yeşil olmayan bir alan kalmayacak” dedi. 
Kampüs alanındaki ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar,  “Üniversitemiz ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 320 bin bin fidan dikimin gerçekleştirdik.  Projemiz tamamlandı. Hem çevreye hem de kampüsümüzün ve Yozgat’ımızın güzel bir görünüme kavuşması için elimizden geleni yapmış bulunuyoruz. Bozkırımız yeşile bürünüyor gelecekte yemyeşil  ağaçlar içerisinde bir Yozgat  görmüş olacağız ifadelerini” kullandı.

Editör: TE Bilişim