Bozok Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Yarbay Hasan Başkök, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İdare Mahkemesi Başkanı M. Emin Sevimli, Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Üniversitemiz kurucu Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Baro Başkan Vekili Av. Emin Erkılıç, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Şaban Kütükoğlu, Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin,  Sivil Toplum Örgüt ve Siyasi Parti temsilcileri, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program üniversitemiz tanıtım slayt sunumu ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey Bozok Üniversitesi’nin tarihsel geçmişinden kısaca bahsederek üniversitemizin bugünlere gelmesinde önemli bir gelişme kat ettiğini sözlerine ekledi.


“KABINA SIĞMAYAN BİR ÜNİVERSİTE” 

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasında önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlaması planlanan İletişim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu, Hayvansal Üretim Yüksekokulu ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun bir sonraki eğitim öğretim yılına hazır hale getirileceğini sözlerine ekledi. 

Ayrıca Tıp Fakültemizde öğrenim görmekte olan öğrencilerimize ayrı bir parantez açan Rektör Karacabey, önümüzdeki yıl birinci sınıf öğrencilerimizi üniversitemiz kampüsünde ağırlayacaklarını bunun için de gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını sözlerine ekledi. Rektörümüz konuşmasının devamında; “Tıp Fakültemizin sağlık hizmetleri açısından özellikle yeni binamıza taşındığımızda bugün olduğundan çok daha kaliteli ve çok daha hızlı hizmet verebileceğini dolayısıyla Yozgat’tan hiçbir hastamızın Yozgat dışına çıkma ihtiyacı hissetmeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çayıralan, Sarıkaya, Yenifakılı, Şefaatli gibi ilçelerde Yüksekokul açılmasına yönelik yoğun talepler olduğunu belirten Karacabey, inşallah çok kısa süre içinde 3 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu olmak üzere 4 tane Yüksekokulumuzun kararını üniversitemiz senatosunda sonuca bağlayacağız. Böylece meslek yüksekokulu sayımız 9’a Yüksekokul sayımız  ise 10’a ulaşacaktır.” Dedi.

BÜTÜNLEŞME SAĞLAYACAĞIZ

Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelere yeni bir misyon çizildiğine dikkat çeken Karacabey:

“Üniversitelerin bulundukları şehirle entegre olarak bulundukları şehrin 
kalkınmasına yön verecek şekilde yapılanması ve üniversitelerin bulundukları şehrin şartları ve imkanlarını değerlendirerek misyonlarını buna göre belirlemelerini konusunda ortak bir konsensüs oluşturulmuştur. Biz de bu çerçevede Bozok Üniversitesi olarak Yozgat’ımızla bütünleşmek ve Yozgat’ımızın imkânlarını değerlendirerek misyonumuzu buna göre belirlemek istiyoruz.” dedi. Bu misyon çerçevesinde üniversite ve Yozgat’ın bütünleşmesi noktasında projelerini tek tek anlatan Rektörümüz; “Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde hizmete girecek olan Arkeoloji bölümüyle Yozgat’ın geçmişi araştırılarak geleceğe ışık tutmak istiyoruz. Çünkü Yozgat’ın yer altı tarihi yer üstü tarihinden daha eskidir. Yozgat’ın jeotermal kaynaklarının ortaya çıkarılıp Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde fizik tedavi alanında değerlendirilmesi Yozgat ve Üniversitemiz için önemli bir kazanım olacaktır. Antropoloji Bölümüyle de Yozgat’ın tarihini yeniden yazma ve gerçekten Yozgat’ı tarihi derinlikleriyle dünyaya duyurma imkânını elde etmiş olacağız. ” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan da konuşmasında, Bozok Üniversitesi’nin gurur verici bir noktada olduğunu söyledi. 

Arslan, Bozok Üniversitesi’nin gerek öğrenci ve akademisyen sayısıyla gerekse de eğitim kalitesiyle Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına girme yolunda önemli adımlar atıldığına dikkat çekti.

Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise  üniversitenin başarılı grafiğine dikkat çekti. 

Son olarak kürsüye gelen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, kampüs içindeki yapılaşma konusunda, eğitim kalitesi konusunda ve il içindeki farklılıklar konusunda Bozok Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyüp geliştiğine işaret etti.
 
Vali Yazıcı konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Bozok Üniversitesi sıralarında kendi hayatınız açısından önemli bir süreyi geçireceksiniz. Bizler bu ilin yöneticileri olarak ülkemizin bundan sonraki hamurunu yoğuracak ve şeklini verecek olan siz gençlerin hizmetindeyiz. Sizler de bu yıllarınızı iyi değerlendirerek kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bizler de medeni ve sosyal faaliyetleri çok olan bir ilde siz öğrencilerimizi misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz.” 

İLK DERS VARİNLİ’DEN 

Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, “Swot Analizi” konulu akademik yılın ilk dersini verdi. Tören üniversitemiz fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilerimize Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından gönderilen tebrik belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim