Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne atanan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, düzenlenen törenle cübbesini giydi, görevine başladı. Rektörlük binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, 4 yıllık görevi süresince Bozok Üniversitesi'nin gelişmesi noktasında yaptıkları çalışmaları anlattı, bundan sonra bayrağı devralacak Prof. Dr. Salih Karacabey'in bayrağı daha yükseklere taşıyacağına inandığını ifade etti. Uçar, daha sonra Karacabey'e Bozok Üniversitesi'nin ilk rozetini verip, rektörlük cübbesini giymesine yardımcı oldu. 

Makamın yeni sahibi Prof. Dr. Salih Karacabey, geriye takılı kalmadan ileriye doğru bakmak gibi bir yükümlülüklerinin bulunduğunu belirterek, “'Bu yükümlülük içerisinde çalışırken hem üniversitesizin hem de Yozgat'ın gelişmesi, kalkınması için bizler kadar Yozgat'ta yaşayan her ferdin ve basın mensuplarımıza da önemli görevler düşmektedir'' dedi.

“Bozok Üni-versitesi'nin kurumsal kimliğine saygı göstermek ve bu kimliğin zedelenmemesi için gayret göstereceğiz. Bu kimliğin korunmasında öğretim görevlileri, idari personel ve basın mensuplarının sorumlu olduklarına inanıyorum. Aynı zamanda bu üniversitenin bulunduğu Yozgat ilinin ve Yozgatlının da bu kurumsal kimliği nezaketle koruması gerektiğine inanıyorum. Bu kimliği bugüne kadar yaralanmadan gelmesi için çalışan Sayın Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza, fakülte dekanı arkadaşlarıma, öğretim üyesi arkadaşlarıma, genel sekreter ve daire başkanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapılan bir hizmet, hedeflenen ve hedeflerin gerçekleşmesi için gösterilen bir gayret var. Bu gayretinde elbette bundan sonra da artarak devam etmesi, ülkemiz için, şehrimiz için, üniversitemiz için çok önemlidir. Geriye bakmadan ileriye bakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu noktada hepimizin ve her birimizin gayreti olması gerekmektedir" diye konuştu.

Bozok Üniversitesinin fiziki olarak geldiği nokta takdir edilecek bir seviyede olduğunu vurgulayan Rektör Karacabey, “Gelişmiş üniversitelerin bile bir yerde durması mümkün değildir. Hem fiziki yapı olarak, hem düşünce olarak, hem de ürettikleri bilgi olarak bir yerde durmaları mümkün değildir. Üniversitenin durması demek geriye gitmek demektir. Dolayısıyla bundan sonra üniversite hem fiziki yapı olarak hem de ürettiği bilgi olarak ileri gidecektir ve ileri gitmek zorundadır. Bu noktada akademisyen arkadaşların önündeki engelleri kaldırarak onların çalışmasına imkan ve zemin hazırlayarak huzurlu bir ortamda çalışmaları ve bilgi üretmeleri noktasında imkan sağlamak rektörlük makamının görevi diye kabul ediyorum. Üniversitemizin şehirle bütünleşmesi ve şehre katkısı açısından önemli bazı adımların atılması gerektiğine inanıyorum. Zaman içerisinde birçok adımı atarak üniversitemizi şehirle buluşturmanın şehirle kaynaştırmanın gayreti içinde olacağız. Önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde huzurlu ve hızlı çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Bozok Üniversitesi'nin şehirle bütünleşmesi konusunda gerekli adımların atılacağına vurgu yapan Rektör Karacabey, Tamer Uçar'a başarı dileyip, çiçek verdi.

Devir teslim törenini basın mensupları ile birlikte Bozok Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksekokullar ile diğer bazı birimlerde görevli akademisyenlerde takip etti.

Editör: TE Bilişim