Vali Şentürk, Sakarya İlköğretim Okulundaki fiziki şartları, eğitimde kullanılan malzemeleri yerinde gördü ve daha sonra okul müdürünün odasında İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız ve okul idarecilerinden bilgiler aldı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, il genelinde 16 anaokulunun bulunduğu Yozgat'ta ilköğretim bünyesinde toplam 401 ana sınıfında eğitim veriliyor. Müstakil anaokulunun bulunmadığı Aydıncık, Saraykent ve Yenifakılı ilçelerinde de bağımsız anaokulu açılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
     Yozgat'ta geçen yıl 5 yaş çocuklarda okullaşma oranı yüzde 92'iyi bulurken, 3-4-5 yaş arası grup çocuklarda ise bu oran yüzde 43.5 olarak gerçekleşti. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 23 bin 778 3-4-5 yaş grubuna dahil çocuğun bulunduğu belirlenirken, bunlardan 10 bin 343'ünün okullaştırıldığı bildirildi.
     Yozgat'ta bu yıldan itibaren 5 yaşını dolduran çocukların anaokuluna kayıtları zorunlu hale getirildi, 3-4-5 yaş grubu arasındakileri ise isteğe bağlı olarak kayıt yaptırabilecek.
Editör: TE Bilişim